Esquerra Republicana incorpora Raül Romeva a l’Executiva Nacional del partit per posar l’agenda verda i la sostenibilitat al centre de l’organització

El pres polític serà nomenat Vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 a proposta de Junqueras per situar els reptes globals com un dels eixos principals dels republicans els propers anys i desenvoluparà un paper clau per l’experiència i l’expertesa en l’àmbit

Esquerra Republicana ha decidit incorporar Raül Romeva a l’Executiva Nacional del partit a proposta del president Oriol Junqueras com a Vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030. L’objectiu del nomenament és doble, per una banda reforçar el partit i situar situar els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 al vell mig de l’organització i, a la vegada, reconèixer la tasca de prospectiva que ja feia Romeva, ara des de la direcció del partit, i atorgar-li un paper clau en l’enfortiment del partit amb la seva visió estratègica d’aquests àmbits.

Esquerra Republicana considera que és fonamental treballar com a organització en els reptes globals que planteja l’agenda 2030 i no hi ha una persona més adient per dirigir aquesta tasca des de dins que Raül Romeva, coneixedor com ningú del programa i amb una experiència ingent tant en la lluita verda i emergència climàtica com les causes socials i les temàtiques que es plantegen a l’agenda.

Com a organització, volem contribuir a la resolució dels reptes globals des d’aquí, des de Catalunya. Som independentistes compromesos amb el bé col·lectiu i volem ser un Estat per ser corresponsables de construir un món millor. Per això, és imprescindible que comencen a treballar en aquests àmbits des del partit i des de totes les institucions on hi som presents. Entenem la democràcia, la negociació i la defensa dels drets com a via de refer unes relacions de poder tradicionalment basades en la capacitat econòmica, la coerció bèl·lica i el marc legal de sistemes institucionals conservadors.

Com a Esquerra Republicana som conscients de la magnitud dels reptes que ens interpel·len com a societat i necessitem tenir les eines i ens cal analitzar les causes, els objectius i els passos a fer. Aquesta és la tasca que iniciarem ara sota la direcció de Raül Romeva que liderarà les polítiques des del partit en aquests àmbits.

L’Executiva Nacional ha aprovat el nomenament aquesta tarda, que ara haurà de ser ratificat en el proper Consell Nacional ordinari del partit que serà aquest mes d’octubre.

Etiquetes