El Parlament demana al Govern mesures per regular el preu dels lloguers a proposta d’Esquerra

Els republicans defensen donar resposta a una necessitat social a través d’una regulació pròpia d’arrendaments urbans

El Parlament ha aprovat aquest dijous una moció d’Esquerra Republicana que demana al Govern impulsar de forma urgent mesures legislatives de manera que Catalunya tingui una regulació pròpia del contracte d’arrendaments urbans. I superar així els límits que fixa la legislació estatal.

Els republicans, que han consensuat el text amb els comuns, han rebut també el suport de JxCat i la CUP per reclamar que aquesta nova regulació, en el marc del Dret Civil, doti els ajuntaments de “les eines per limitar els increments de preus del lloguer d’habitatges en zona de forta demanda acreditada”.


El diputat d’Esquerra Jordi Orobitg ha fet una crida a totes les administracions per “donar resposta entre tots plegats a una situació d’emergència”. Amb els passos que arrenquin a partir d’ara, Orobitg confia doncs que es doni resposta a aquesta necessitat social, tant a través de les competències pròpies de la Generalitat com donant eines als ajuntaments.

I en una piulada a Twitter, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha reiterat el compromís del seu departament per tirar-ho endavant en el marc del Codi Civil i ha lamentat que Cs, el PSC i el PPC hagin votat en contra d’aquesta moció al Parlament.

Amb aquesta moció, el Parlament ha avalat els anuncis fets pel departament de Justícia, que lidera Capella. La consellera ja havia anunciat, per exemple, un text legal per limitar el preu del lloguer, allargar la durada mínima dels contractes i impedir que els propietaris exigeixin l'avançament de tres mensualitats per llogar un pis.