Vilalta: 'El xantatge a Esquerra Republicana no els funcionarà; el diàleg i la negociació s’han de fer per convicció, no a canvi d'una investidura'

Els republicans no pretenen facilitar el govern de Pedro Sánchez sinó canalitzar una via política al conflicte

La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha advertit el PSOE que "el xantatge" dels socialistes als republicans "no funcionarà". "Per nosaltres, el diàleg i la negociació s'han de fer per convicció, no a canvi d'una investidura", ha replicat Vilalta en roda de premsa aquest dilluns. És per això que les reunions dels darrers dies no són per facilitar una investidura ni per treure'n rèdits electorals a curt termini, sinó perquè Esquerra Republicana aposta per "canalitzar el conflicte a la via política".

Per això, Vilalta ha advertit que els republicans només respondran si es fixa una mesa de negociació i s'avança en la via política per a una solució democràtica al conflicte. "Si no, amb Esquerra Republicana que no hi comptin", ha advertit als de Pedro Sánchez.

A l'espera dels socialistes, doncs, Vilalta ha evidenciat que qui té pressa per a la investidura són els socialistes. "Si en té el PSOE, que es moguin per anar més ràpid, ja saben quines són les nostres demandes", ha afegit. Tot plegat, ha insistit la portaveu, és per donar sortida a les demandes polítiques de la societat catalana i desbloquejar el conflicte polític en un referèndum inevitable. "L'aposta d'Esquerra és tornar i guanyar, a través d'un referèndum, i fer la independència del país, que és el nostre objectiu", ha conclòs.

La immunitat de Junqueras

D'altra banda, Vilalta també ha apuntat que aquest dijous el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) decidirà sobre els drets i la immunitat del president d'Esquerra i eurodiputat electe, Oriol Junqueras. Una decisió que és una "prova d'estrès per a la justícia espanyola". Optimistes però prudents, els republicans decidiran quins escenaris s'obren aquesta setmana, doncs, per defensar els drets polítics de Junqueras "fins al final". I per tant també "els drets de tota la ciutadania que representa". "En aquest procés s'estan marcant les regles de joc de la democràcia, perquè la decisió del TJUE pot crear jurisprudència", ha conclòs Vilalta.

Etiquetes