Núria Picas i Jose Rodríguez, els nous diputats d'Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya

Bernat Solé assumeix les funcions de portaveu adjunt del grup, després de la renúncia de Gerard Gómez que ha estat escollit diputat al Congrés

Canvis al grup d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya. Amb la marxa d’Oriol Junqueras i Gerard Gómez del Moral al Congrés dels Diputats després dels bons resultats del 28A, entren com a diputats la corredora de muntanya Núria Picas i el físic i activista Jose Rodríguez.

Picas (Manresa, 1976) és corredora de muntanya d’elit i s’ha situat al capdavant dels rànquings i les proves més exigents d’aquest esport com la Ultra Trail del Montblanc, el2017. Picas, que ja va formar part de la candidatura de JxSí, va definir la seva incorporació a la candidatura d'Esquerra el 21D com la cursa de la seva vida. Entre d'altres, va rebre la Creu de Sant Jordi 2019 i és sòcia d'Òmnium Cultural. Ha treballat al cos de Mossos d'Esquadra i de Bombers i és autora de dos llibres: 'Córrer per ser lliure' i 'Ara o Mai'.

Al seu torn, Rodríguez (Barcelona, 1976) s'ha incorporat al grup parlamentari d'Esquerra com a independendent després d'haver militant durant 15 anys al PSC i d'haver treballat a la UGT a Catalunya. Impulsor de Súmate, ha treballat com a assessor al departament d'Afers Socials, Treball i Famílies amb el conseller Chakir El Homrani i ha col·laborat en estudis sobre la frontera sociològica de l'independentisme.

En paral·lel, i com a conseqüència també dels canvis al grup, el diputat Bernat Solé (Agramunt, 1975) assumirà les tasques de portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra en substitució de Gómez del Moral. Solé va arribar al Parlament el 2015 i des de llavors ha liderat comissions sectorials com la d’Educació on exerceix de portaveu. A les eleccions d’aquest diumenge, Solé, enginyer i professor, ha tornat a revalidar l’alcaldia d’Agramunt amb majoria absoluta.

  Núria Picas i Jose Rodríguez, els nous diputats d'Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya