Esquerra Republicana passa a l’ofensiva: “No podem permetre que la causa contra l’independentisme quedi impune'

Els republicans demanen explicacions al govern espanyol i presenten una denúncia a la Fiscalia “per vulneració de drets fonamentals” amb la filtració i difusió de converses privades

L’Estat profund amb Baena al capdavant segueix inventant i filtrant amb la voluntat d’acabar amb el moviment independentista. Ens volen atemorir i desgastar-nos però no podran. Passem a l’ofensiva, no podem permetre que quedi impune aquesta causa contra l’independentisme, batallarem fins al final com vam dir des de l’inici”. Així de contundent s’ha mostrat avui la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, en roda de premsa sobre l’operació policial i judicial Volhov en contra de l’independentisme i Esquerra Republicana.

“Les acusacions que apareixen en l’operació Volhov són falses. Tot és mentida. No hi ha res de res, mentides i muntatges i desmentirem i desmuntarem tot allò que acusi a Esquerra Republicana, anirem amb l’honestedat i l’ètica per davant”, ha sentenciat la portaveu.

Així, els republicans han exigit la compareixença del ministre Marlaska tant al Congrés dels Diputats com al Senat “per una operació que a mesura que passen els dies es desfà com un terròs de sucre i que evidencia que l'objectiu en cap cas eren els fets investigats, sinó atemorir i obtenir material per filtrar-lo i mirar de dividir i desgastar l'independentisme. Pur espionatge polític”, ha afegit Vilalta.

Ens volen atemorir i desgastar-nos però no podran. Passem a l’ofensiva, no podem permetre que quedi impune aquesta causa contra l’independentisme
Marta Vilalta Secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana
  Esquerra Republicana passa a l’ofensiva: “No podem permetre que la causa contra l’independentisme quedi impune'

La portaveu també ha anunciat que, a més de la batalla política, “presentem també batalla judicial per vulneració de drets fonamentals. Les converses privades són privades. No s’hi val tot per acabar amb l’independentisme i amb Esquerra Republicana”. En concret, el portaveu al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha presentat una denúncia a la Fiscalia per filtració i difusió de converses privades. “Enlloc més es publiquen converses privades que no tenen res a veure amb les investigacions. A més, no sabem si s’han gravat legalment o no”.

Les diputades al Congrés, Carolina Telechea, Montse Bassa i Marta Rosique, han explicat les mesures que ja han iniciat a les cambres: "Hem presentat 140 preguntes parlamentàries al govern espanyol sobre la repressió cap a l'independentisme. Impulsarem tantes accions com facin falta per esclarir les males pràctiques de la policia patriòtica i la repressió constant", ha explicat Rosique.

Per la seva banda, Telechea ha denunciat que "aquesta operació és un cas més contra la causa independentista. Una manera més de fer de l'Estat espanyol, pròpia del règim franquista". "Estem indignades per la vulneració continuada dels drets fonamentals. És un clar atac al dret a la intimitat. Preguntarem tantes vegades com faci falta fins a obtenir explicacions i exigir responsabilitats", ha conclòs Bassa.