Aragonès: 'El Suprem desobeeix el TJUE  inhabilitant Junqueras i se situa fora de la legislació europea'

Els republicans impugnaran la decisió de Marchena per desobediència al tribunal europeu i demanaran a l'Eurocambra que protegeixi la immunitat de Junqueras

El Tribunal Suprem ha desobeït la justícia europea i ha deixat l'Estat espanyol fora de la llei europea. Així ho ha denunciat Esquerra Republicana aquest dijous després que el tribunal que presideix Manuel Marchena hagi decidit mantenir el veto a Oriol Junqueras com a eurodiputat. En una compareixença flanquejat per dirigents del partit, el coordinador nacional d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha advertit que es tracta d'una "autarquia judicial" perquè "desafiar una sentència europea és extremadament preocupant", ha advertit Aragonès.

De fet, els republicans alerten de "l'escàndol" que implica la decisió del Suprem: va vulnerar els drets polítics de Junqueras negant-li la immunitat que va obtenir en ser escollit eurodiputat, ja estant en presó preventiva; i ara Marchena decideix no acatar la sentència europea perquè ja hi ha condemna en ferm.

I davant d'aquesta decisió i "de la deriva euroescèptica" de la dreta i dels poders de l'Estat, els republicans han optat per dues accions. La primera, impugnar amb un recurs de súplica la decisió del Suprem, per desobediència a una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

I en segon lloc, demanar al president del Parlament Europeu, David Sassoli, que protegeixi la immunitat de Junqueras en compliment dels magistrats europeus. Alhora, els republicans reclamaran que l'Eurocambra verifiqui les credencials del president d'Esquerra com a eurodiputat en una votació de finals de gener.

Esquerra Republicana, doncs, aposta per esgotar totes les vies jurídiques i per activar totes les polítiques per desencallar la situació. "El conflicte amb l'Estat espanyol no el solucionarà el Suprem, ni un sistema judicial capturat per la dreta; el solucionarà la gent votant", ha conclòs Aragonès.

  Aragonès: 'El Suprem desobeeix el TJUE  inhabilitant Junqueras i se situa fora de la legislació europea'