Junqueras reclama revalidar la victòria d'Esquerra el 28A ara a Barcelona per consolidar el projecte republicà

Ernest Maragall diu que "Barcelona vol ser capital de la Republicà" i diu que cal liderar el camí cp a la independencia dea de la ciutat

El president d’Esquerra i cap de llista a les europees, Oriol Junqueras, ha reivindicat aquest diumenge la importància de Barcelona a les eleccions d’aquest 26 de maig. “Barcelona és imprescindible perquè aquest projecte republicà sigui sòlid i aquesta victòria incontestable que hem obtingut a les eleccions espanyoles, amb més diputats que mai a la història, l’hem de consolidar”, ha afirmat.

En un vídeo enregistrat de la presó de Soto del Real en el marc d’una entrevista, després que la JEC prohibís que participés en directe a l’acte d’aquest diumenge a Sants, Junqueras ha insistit: “És imprescindible consolidar la victòria també amb un èxit a Barcelona amb l’alcaldia de Barcelona, amb l’Ernest Maragall com a alcalde de Barcelona i amb la gent d’Esquerra Republicana assegurant-se que el projecte de Barcelona és el projecte de Catalunya, de la mateixa manera que tots treballem perquè el projecte republicà sigui el projecte de la ciutat de Barcelona”.

A l’acte també ha intervingut el president del Parlament, Roger Torrent, que, en la mateixa línia, ha reivindicat que les urnes del maig situïn Maragall d’alcalde de la ciutat. “No hem vingut a fer de crossa de ningú, tampoc de l’Ada Colau; som aquí per guanyar i perquè l’Ernest Maragall sigui alcalde”, ha insistit el president del Parlament.

Torrent, que ha subratllat el paper de Barcelona com a motor de transformació política i social del país, ha reclamat que les urnes enviïn Junqueras al Parlament Europeu de manera que els eurodiputats electes, inclòs el fins ara ministre Josep Borrell, hagi de “mirar els ulls a un pres polític a l’Europa del segle XXI”.

  Junqueras reclama revalidar la victòria d'Esquerra el 28A ara a Barcelona per consolidar el projecte republicà

Al seu torn, el candidat a l’alcaldia dels republicans, Ernest Maragall, ha posat sobre la taula que Barcelona no defugirà la responsabilitat de ser “capital de la República”. “Volem la independència del nostre país, la perseguirem i la guanyarem. Amb Barcelona a primera fila, hem de liderar des de Barcelona aquesta batalla per la independència; Barcelona no pot ser un acompanyant de luxe sinó protagonista principal”, ha afegit.

Durant la seva intervenció, el candidat a l’alcaldia ha apostat també per convertir Montjuic en un pulmó verd i cultural de la ciutat: “Esport, natura, memòria i cultura, recuperem la muntanya pels veïns i veïnes”, ha reclamat Maragall, que ha plantejat també una reforma integral de les avingudes Maria Cristina (amb proposta per canviar el nom d'aquesta via) i Paral·lel, i de plaça Espanya.

També han intervingut el candidat a les europees, Jordi Solé, i les integrant de la llista de Maragall, Elisenda Alamany i Eva Baró. Al seu torn, Solé ha lamentat una Unió Europa que es replega en si mateixa” de forma identitària i ha apostat, per contra, per una Europa “oberta, cosmopolita i solidària”.

Alamany, que s’ha reivindicat “sense ambigüitat ni equidistància” al costat dels processats al judici contra la democràcia al Suprem, ha apostat per una Barcelona governada de la mà de la resta del país. I Baró ha insistit en fer de Barcelona una capital de República per donar compliment així a “l’encàrrec” dels presos i preses polítics i dels i exiliats. “Una Barcelona sense complexes, sense tebiors, sense equilibris estranys, la que és al costat sempre de les causes justes, tamble la de Catalunya i la seva llibertat”, ha conclòs.