Esquerra denuncia la irresponsabilitat de Cs amb els pressupostos i avisa que dur-los a Garanties bloqueja l'augment previst a salut, beques menjador i renda garantida de ciutadania

Els republicans recorden que l'acord pressupostari incrementa en 3.070 milions la despesa i acusen la formació taronja d'utilitzar-los políticament en plena crisi sanitària

Esquerra Republicana considera una irresponsabilitat que Cs hagi decidit dur ara els pressupostos de la Generalitat al Consell de Garanties Estatutàries, en plena crisis sanitària. De fet, els republicans alerten la formació taronja que impugnar-los a Garanties i dilatar-ne per tant els tràmits bloqueja els 3.070 milions d'increment de despesa previstos a l'acord.

Per això, els republicans reclamen a Cs que es faci enrere. Sobretot tenint en compte que, entre d'altres, les xifres que ha posat el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, sobre la taula fixen increments de 908,5 M€ per al sistema públic de Salut -permeten augmentar en 1.400 les places de professionals de l'atenció primària i la reducció de les llistes d'espera-, incrementen la dotació en beques menjador, i eleven la partida per a la Renda Garantida de Ciutadania en 125 M€.

En aquest context, el grup parlamentari d'Esquerra Republicana recorda que el Govern necessita tirar endavant els comptes per fer front també a l'epidèmia dels coronavirus. De fet, un cop aprovats els comptes, un acord dels republicans amb JxCat i els comuns, s'hi podran fer modificacions per atendre les necessitats més urgents, recorden els republicans.

És per tot plegat que Esquerra denuncia l'oportunisme i la irresponsabilitat de Cs de dur els pressupostos al Consell de Garanties Estatutàries i utilitzar-los políticament en plena crisi sanitària.

Etiquetes