Raül Romeva guanya el Premi d’Assaig Irla 2020 amb una obra sobre la gestió de “la complexitat política dels reptes globals”

La Fundació Josep Irla premia el líder republicà empresonat pel seu llibre «Ubuntu. La República cívica i global», on analitza el paper que ha de tenir el republicanisme català a partir de la pandèmia i el moment actual

La tasca com a escriptor de l’exconseller i líder republicà, Raül Romeva, s’ha vist recompensada. La Fundació Josep Irla ha distingit Romeva amb el Premi d’Assaig Irla 2020 per l’obra «Ubuntu. La República cívica i global». Segons ha informat la fundació, el jurat ha decidit premiar-la “per la seva proposta encaminada a gestionar la complexitat política dels reptes globals a través de la presa de consciència col·lectiva i des del concepte del procomú”.

En l’obra, Romeva defineix les línies estratègiques per la construcció d'una República catalana cívica, de mirada àmplia i compromesa amb el món. De fet, l’obra no pot ser més present i necessària. En un moment en què el futur global està en joc, l’escriptor republicà analitza el paper que ha de tenir el republicanisme català davant dels grans problemes que avui posen el món en escac, com són la crisi sanitària de la Covid-19, la crisi climàtica, la deriva autoritària d’alguns governs o la invisibilitat de la violència masclista. Valors republicans perquè la ciutadania prengui consciència global.

El premi està dotat amb 6.000 euros i inclou la publicació de l’obra amb Angle Editorial. El jurat ha estat format per Montserrat Duch, catedràtica d'història contemporània de la URV; Rosa Rey, directora d’Angle Editorial; Cristina Sànchez Miret, professora de sociologia de la UdG; Judit Vall, professora d’economia de la UB; i Francesc Viadel, professor de comunicació de la URL-Blanquerna.

Les felicitacions a Romeva, injustament empresonat a Lledoners, no s’han fet esperar a les xarxes socials, com la de la diputada al Parlament i vicesecretària general de les Dones d’Esquerra Republicana, Raquel Sans. Es poden llegir i compartir a través de l’etiqueta #AssaigIrla.

Etiquetes