Rufián: “El PSOE no fa, se l'obliga; i l’única manera és que l’independentisme guanyi les eleccions”

Els republicans reivindiquen omplir les urnes de democràcia i igualtat d’oportunitats

El candidat d’Esquerra Republicana al Congrés Gabriel Rufián ha reclamat omplir de vots les urnes del 28A per tal que l’independentisme guanyi les eleccions “als carcellers d’Oriol Junqueras, Raül Romeva i la resta de presos i preses polítics”. “És l’única manera d’obligar el PSOE a fer”, ha assegurat des de Sitges.

Rufián, que ha llegit una carta que li ha donat un pres a Lledoners aquest dijous al matí, ha demanat en aquest sentit que no s’acceptin “lliçons de ningú” de republicanisme ni d’esquerres.

La número 3 de la llista, Carolina Telechea, ha reivindicat també defensar valors com la democràcia, la igualtat d’oportunitats i el feminisme des de totes les institucions, també el Congrés i el Senat. “Hem d’omplir les urnes de vots republicans, tenyir el mapa de Catalunya de groc i de lila”, ha insistit. Hores abans que el president d’Esquerra, Oriol Junqueras, participi en una roda de premsa, Telechea ha apuntat que els republicans mantindran la mà estesa i apostaran pel diàleg amb tothom.

També des de Sitges, la candidata a les europees Diana Riba ha afirmat que es manté “l’empresonament injust” dels presos polític perquè l’Estat té” por que el seu missatge arribi a la gent digne”, un missatge a favor de “trobar solucions als problemes que tenim davant”. “A tots els que ens volen vençuts els diem que el proper 28A i el 26M entrarem a les institucions, i els direm que no han pogut, que no poden i que no podran”, ha afirmat.