Treball destina 75 milions d’euros en polítiques d’ocupació per a 12.000 persones amb discapacitat o problemes de salut mental

El conseller El Homrani considera el treball “una peça fonamental” per a l’autonomia i integració d’un col·lectiu vulnerable en el sector laboral

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat la inversió de 74,6 milions d’euros en polítiques d’ocupació centrades en persones amb discapacitat o problemes de salut mental. Segons ha explicat el conseller del ram, Chakir El Homrani, el Govern ha reactivat “dues convocatòries aturades per la pandèmia i l’estat d’alarma" i ha obert "una convocatòria dirigida a assegurar la inserció laboral, d’un col·lectiu molt vulnerable en aquest sector”, ha afegit.

Aquestes convocatòries es faran a través dels més de 200 centres especials de treball i mercat ordinari de la Generalitat i es calcula que ajudaran unes 12.300 persones amb discapacitat i 1.200 professionals de suport. Així, les tres línies d’ocupació estan destinades a la integració laboral ja que “el treball és una peça fonamental per a l’autonomia personal i integració de les persones, especialment per a les que tenen discapacitat o trastorn mental”, ha afirmat El Homrani.

El titular de Treball també ha assegurat que amb aquestes convocatòries es vol “donar resposta a dos objectius molt concrets: protegir els drets del treballadors amb discapacitat i donar continuïtat als centres de treball i entitats gestores que desenvolupen una tasca social cabdal i pateixen molt per aquesta crisi sanitària”.

Volem protegir els drets dels treballadors amb discapacitat i donar continuïtat als centres de treball i entitats gestores que desenvolupen una tasca social cabdal i pateixen molt per aquesta crisi sanitària
Chakir El Homrani Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

El Govern compleix amb les ajudes a treballadors i autònoms

Per altra banda, el conseller El Homrani ha detallat que, de les ajudes de 200€ a treballadors afectats per la pandèmia, ja s’han pagat més de 28.000 peticions i que se n’han tramitat més de 98.000. “Vam ser exigents com a Govern i estem complint el calendari que vam fixar: una setmana per tramitar-ho i una altra per fer el pagament”, ha concretat.

Per últim, pel que fa a les ajudes de fins a 2.000€ per a treballadors autònoms perjudicats per la pandèmia, El Homrani ha informat que s’han resolt el 95% del pressupost, és a dir, més de 7 milions d’euros; i que “s’han resolt el 93% de les sol·licituds, gairebé 7.900.” La mitjana dels ajuts és de 889€, on predominen els autònoms del petit comerç com ara de botigues, perruqueries o bars i restaurants.

Etiquetes