Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig
Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig

La portaveu republicana celebra la millora de la qualificació de la Generalitat en el ‘rating’ de l’agència FITCH: “Significa un increment de prestigi internacional i un reconeixement de la via del diàleg i la negociació”

Esquerra Republicana reitera la seva voluntat de treballar per la justícia social i per la independència de Catalunya, i de tractar cada qüestió en l’espai corresponent. “Treballarem a tots els nivells, pel dia a dia i per la República catalana”, ha afirmat la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra, Marta Vilalta, en roda de premsa. “Les polítiques transformadores i l’agenda de reconstrucció s’hauran d’acordar en la comissió bilateral Estat-Generalitat; mentre que la resolució del conflicte polític s’haurà de treballar en la mesa de negociació que tindrà lloc al mes de setembre”, ha deixat clar.

I ha afegit: “Cada cosa al seu lloc; no és pot solucionar el conflicte polític de fons amb més infraestructures o inversions”. “Cada qüestió té els seus espais i Esquerra Republicana serà a tot arreu on pugui defensar els interessos de Catalunya”, ha asseverat.

Per altra banda, la portaveu republicana ha destacat la rellevància d’una notícia coneguda aquest cap de setmana: l’agència de qualificació de riscos FITCH ha elevat el rating de la Generalitat, de manera que ja torna a estar qualificada en grau d’inversió. “Això permetrà a la Generalitat tornar a emetre deute als mercats, reduir la dependència del FLA i planificar emissions de bons més sostenibles”, ha explicat Vilalta.

El pes d’aquesta notícia va més enllà. “Significa una millora de la reputació de la Generalitat i un increment del seu prestigi internacional; implica un aval a la bona gestió del departament d’Economia, iniciada amb Oriol Junqueras; i és un reconeixement a la via del diàleg i de la negociació per resoldre democràticament el conflicte, una via especialment liderada per Esquerra”, ha valorat Vilalta. “A més, aquesta millora de la nostra valoració econòmica ens situa en millors condicions per fer polítiques transformadores per superar la crisi múltiple que patim”, ha assenyalat.


“La repressió contra el moviment independentista no cessa”

Avui, dilluns, joves activistes i independentistes com Pol Serena han hagut d’anar a declarar al TSJC i s’enfronten a una pena de fins a 8 anys de presó per protestar durant la vaga general pel judici de l’1-O. “Els donem tot el nostre suport i solidaritat; aquesta és una mostra més que la repressió contra el moviment independentista no cessa, una prova més que hem de treballar per superar aquesta situació de persecució de la divergència política i la protesta”, ha dit Vilalta.

I és que ja són milers els represaliats i represaliades independentistes al nostre país, entre ells els exiliats i exiliades, les persones que esperen judicis o les que estan a punt de veure embargats tots els seus béns pel Tribunal de Cuentas, “que no és un tribunal, sinó una eina al servei de la repressió econòmica”, ha denunciat la portaveu.

Davant d’aquest context, Vilalta té clar que “l’única solució és l’amnistia”, perquè “només l’amnistia pot acabar amb la injustícia i retornar a la taula política allò que és un conflicte polític i democràtic”.

Per últim, sobre les declaracions de la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, que espera que els independentistes hagin “après la lliçó” i aparquin reivindicacions com el referèndum, Vilalta ha dit que “el que esperem des d’Esquerra Republicana és que el govern de l’estat espanyol hagi après la lliçó que la repressió no serveix per resoldre res; només afegeix dolor i patiment i una escalada del conflicte polític”. “Hem de seure en una mesa, negociar i arribar a solucions polítiques, que, sens dubte, al segle XXI, han de passar per les urnes i per la fi de la repressió”, ha conclòs.

Etiquetes