Esquerra Republicana urgeix consensuar les propostes de la part catalana a la mesa de negociació per anar-hi “amb la màxima força'

Marta Vilalta recorda que el govern de PSOE-Podemos encara no té una proposta per a Catalunya, només “repressió i empresonaments”

Encarar la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol. Aquest és l’objectiu d’Esquerra Republicana que ha urgit a consensuar, amb els objectius de l’amnistia i l’autodeterminació, les propostes de la part catalana a la mesa de negociació amb el govern espanyol. Tal i com ha explicat la portaveu i secretària general adjunta dels republicans, Marta Vilalta, “és important” definir aquest consens “per anar amb la màxima força” a la mesa, sobretot per poder “exigir una resposta a l’Estat espanyol que fa massa temps que no tenim”, ha recordat.

En aquest sentit, Vilalta ha remarcat “en tots aquests mesos i anys el govern de PSOE i Podemos no ha fet cap proposta per a Catalunya”, només hi ha hagut “repressió, violència, prohibició i empresonament”, ha afegit. És per això que, segons Vilalta, és necessari que la mesa es torni a reunir: “Hi ha d’haver la represa del diàleg i la negociació” perquè “la pandèmia no ha fet desaparèixer el conflicte polític, ni els presos i les preses polítiques. La repressió segueix en forma de causa general contra l’independentisme”, ha denunciat la portaveu republicana.

És important definir el consens de la part catalana per anar amb la màxima força a la mesa de negociació
Marta Vilalta Secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana

De fet, Vilalta ha detallat que, per a Esquerra Republicana, l’objectiu és passar “de la superació de l’emergència a la reconstrucció i de la reconstrucció a la República catalana. Mentre posem les bases de la reconstrucció, hem de posar les bases de la resolució del conflicte”, ha assegurat.

Suport al Govern i a la ciutadania pel confinament del Segrià

Per altra banda, la secretària general adjunta ha fet un recordatori a la ciutadania: “La batalla contra el coronavirus encara no està guanyada, convé que seguim les precaucions i recomanacions de l’autoritat sanitària”. Així, Vilalta ha donat un missatge de suport a la ciutadania del Segrià, confinada des de dissabte: “Com deia el paer en cap de lleida, Miquel Pueyo, responsabilitat i esperança. El confinament és una mesura dura però confiem en el Govern i les autoritats municipals que treballen per aturar els contagis i controlar l’expansió del virus”.

Etiquetes