La portaveu del grup d'Esquerra Republicana al Parlament, Marta Vilalta
La portaveu del grup d'Esquerra Republicana al Parlament, Marta Vilalta

Els republicans posen en valor que la militància de la CUP vulgui seguir negociant els comptes, i recorden que són necessaris per implementar acords com la renda bàsica universal o la gratuïtat del P2

La portaveu del grup d’Esquerra Republicana al Parlament, Marta Vilalta, ha lamentat la decisió que de moment ha anunciat la CUP de presentar una esmena a la totalitat contra els pressupostos del Govern per al 2022. Vilalta també ha assenyalat, però, que els republicans “s’aferren” al 68% de la militància de la CUP que ha donat suport a seguir negociant els comptes: “Explorarem el marge de negociació que hi ha. Hem de seguir oberts a l’acord, perquè és el millor acord per al país i per a la gent”, ha asseverat.

La republicana ha assegurat que els pressupostos “són necessaris”, perquè “són uns comptes expansius que fan un gir a l’esquerra, amb 3 de cada 4 euros destinats a polítiques socials i un increment en què 1 de cada 2 euros són per a polítiques com la sanitat o l’habitatge”. I ha recordat que permetrien implementar els acords subscrits amb la CUP a l’inici de la legislatura, com el pla pilot per a la renda bàsica universal, la gratuïtat del P2, l’energètica pública o la lluita contra la pobresa energètica i la menstrual. “És l’acord que fa reals les grans majories del nostre país, la majoria d’esquerres i independentista”, ha afegit.

Alhora, Vilalta ha apuntat que “convé no confondre’ns de debat”: “Tenim al davant la possibilitat de tirar endavant la tramitació dels pressupostos o no. Aquest és el debat. I segur que són uns pressupostos millorables amb les aportacions dels grups al Parlament, però perquè això passi, per poder-los millorar, s’han de poder tramitar”, ha evidenciat.

Així doncs, Esquerra Republicana no veu la porta tancada del tot amb la CUP i posa en valor l’aposta de la militància cupaire per seguir negociant, “una oportunitat que hem d’aprofitar”, ha indicat Vilalta, “començant per aquesta tarda mateix, que se celebra una reunió entre el Govern i la CUP al Palau de la Generalitat”, ha conclòs.