El Parlament reclama a proposta d’Esquerra que es garanteixi el vot exterior amb un procediment senzill

Els diputats demanen que se suprimeixi el vot pregat i que s’impulsi un sistema més àgil per assegurar el dret de tots els ciutadans a participar en unes eleccions

El Parlament ha condemnat rotundament que els catalans i catalanes que viuen a l’exterior topin cada vegada amb limitacions i obstacles per exercir el seu dret a vot. La majoria de la cambra s’ha posicionat així arran d’una moció d’Esquerra Republicana que denuncia les vulneracions del dret de vot dels ciutadans a l’exterior, un text que ha rebut el suport de tots els grups excepte Cs, PSC i PP.

Els diputats han reclamat que tots els ciutadans tinguin garantit el seu dret a vot i han demanat al Govern que treballi perquè el govern espanyol hi posi fil a l’agulla.

En concret, en aquest sentit, el Parlament posa sobre la taula que se suprimeixi de manera immediata el sistema de vot pregat, que s’ha demostrat com una eina que obstaculitza els tràmits, i que s’impulsi un nou procediment més senzill com el vot electrònic.

La diputada d’Esquerra Marta Vilalta ha defensat la moció amb la voluntat de buscar consens entre els grups i per tallar d’arrel una pràctica que “dificulta la participació política i discrimina” els ciutadans que viuen fora del país. “Menys perseguir a qui posa urnes i més fomentar un dret fonamental com és votar”, ha conclòs.

Etiquetes