ACN
ACN

Sabrià ha destacat que “estem disposats a seure tantes hores com faci falta però aquesta voluntat de seure no pot anar acompanyada de la repressió”

Esquerra Republicana exigeix la fi de la repressió després d'haver aconseguit que el PSOE reconegui que estwm davant d'un conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol. El Vicesecretari general de Comunicació i Estratègia, Sergi Sabrià, ha exigit que la repressió ha de finalitzar si s'entra en una etapa de negociació i ha afirmat que “nosaltres no podem seure acompanyats d'un calendari de repressió al costat”. “No es poden produir situacions com la que s'ha produït aquesta setmana en què el Tribunal més polititzat de l'Estat espanyol, el Tribunal de Cuentas, persegueix a 27 persones per l'1O mentre que estan passant totes aquestes negociacions”, ha afegit Sabrià en l’atenció als mitjans.

Després d’una primera reunió aquesta setmana entre els equips negociadors dels dos partits, on Esquerra Republicana va forçar que el PSOE reconegués que som en un conflicte polític entre Catalunya i l’Estat, Sabrià ha deixat clar que els republicans segueixen mantenint la voluntat negociadora i que “estem disposats a seure tantes hores com faci falta per donar resposta al conflicte polític, però aquesta voluntat de seure no pot anar acompanyada de la repressió”. També ha deixat clar que la prioritat és treballar per una solució democràtica, en cap cas facilitar la investidura i en aquest sentit es treballa en la negociació.

Sabrià ha explicat que els republicans segueixen mantenint el no a la investidura de Pedro Sánchez i que no tenen pressa per aconseguir un acord. Per als republicans, la prioritat és el contingut i no les dates, i han reiterat que seguiran treballant per aconseguir “les condicions que hem anat posant sobre la taula: negociació entre iguals, on es pugui parlar de tot i que existeixin garanties i un calendari”.

Etiquetes