Gabriel Rufiçan i Oriol Junqueras, acompanyats de candidats i candidates republicanes. MARC PUIG
Gabriel Rufiçan i Oriol Junqueras, acompanyats de candidats i candidates republicanes. MARC PUIG

Rufián apel·la al vot útil als republicans enfront una “esquerra de mentida” i “una esquerra sucursalista que depèn d’un despatx de Madrid”

“Fem una crida a la gent antifeixista, catalanista, progressista, que tingui por del que pot venir i pensi en alguna mena de vot útil: per aturar la ultradreta i defensar Catalunya no serveix ni una esquerra de mentida ni una esquerra sucursalista que depèn d’un despatx de Madrid. L’únic vot útil és Esquerra Republicana”. El candidat a les eleccions espanyoles, Gabriel Rufián, ha fet aquesta apel·lació a votar els republicans en el darrer dia de campanya electoral, en què Esquerra Republicana s’ha conjurat per una majoria d’esquerres que freni la ultradreta i defensi Catalunya.

“Si Sánchez vol governar el seu país, només ha de respectar tres coses”, ha advertit Rufián. “Les dues primeres són del dia a dia de la gent: els trens que agafen i acabar amb un dèficit fiscal que afecta a les nostres escoles, els nostres hospitals, a la nostra gent”, ha detallat. “I la tercera: que no pugui aixecar-se de la taula per acabar amb la repressió que pateix la gent per voler un estar independent, i per parlar sobre un referèndum”, ha afegit. “Defensar Catalunya no és un eslògan, Junqueras ha estat en una cel·la per fer-ho. Ho hem donat tot per millorar el dia a dia de la gent i les seves condicions de vida”, ha sentenciat.

Junqueras: “Construïm majories per votar en un referèndum i guanyar-lo”

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha reivindicat la tasca dels republicans: “Treballar per tenir unes millors infraestructures, millors trens, un millor finançament, una millor sanitat, una millor educació i unes millors polítiques culturals, en res ens allunya de la independència”, ha afirmat. “Al contrari: ens apropa a la independència d'aquest país, a la construcció de les majories socials i polítiques per votar en un referèndum i guanyar-lo”, ha assegurat.

“La nostra feina és treballar per garantir que una esquerra catalana de debò sigui la millor garantia enfront la dreta extrema i extrema dreta, i enfront el menyspreu i els incompliments de les esquerres espanyoles”, ha dit Junqueras, i ha posat com a exemple l’incendi d’una catenària aquest dijous a la línia R12 de Rodalies, en què hi va haver 8 persones ferides: “Cap país del mon es mereix aquestes condicions. Aquest país fa molts esforços per garantir els recursos necessaris per tenir bon un transport, escoles i hospitals, i molt sovint ens en priven”, ha lamentat.

En l’acte també hi ha intervingut la número 2 de la candidatura per Barcelona, Teresa Jordà, que ha assegurat que volen fer valdre el vot quan siguin a Madrid “per estirar a favor de la gent d’aquest país”. “Perquè tenim clar que l’enrocar-se en el no a tot, sempre ens acaba anul·lant”, ha conclòs.