Esquerra reivindica la Diada com la primera resposta a la sentència del Suprem

Vilalta realça l’article conjunt dels presos i les preses polítics i reclama una mobilització àmplia per demostrar la força de l’independentisme

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha demanat fer de la mobilització de la Diada el pas previ a la resposta a la sentència del Suprem. En roda de premsa aquest dilluns, la portaveu dels republicans s’ha fet seu l’article conjunt dels presos i les preses polítics que, sota el títol ‘Dignitat, democràcia i llibertat’, reclama un nou èxit aquest dimecres als carrers de Barcelona com a “avantsala” a plantar cara a una decisió judicial que s’albira injusta.

Pels republicans, aquest Onze de Setembre ha de tornar a demostrar, doncs, la força i el potencial del moviment independentista com a mobilització social àmplia. “La Diada ens ha de servir per dir alt i clar que l’única sentència justa és l’absolució de tots els encausats i que s’acabin els processos oberts”, ha dit.

I de fet, Vilalta ha reivindicat que es torni a sortir al carrer també per defensar els drets polítics i socials del país com una nova demostració de força col·lectiva. “Per tornar a exercir els nostres drets, hem de demostrar que hi seguim sent, que l’Onze de Setembre hi seguim sent, preparats també per respondre a la sentència”, ha insistit Vilalta amb la mirada posada als consensos socials i polítics i a una República Catalana que blindi drets, llibertats i oportunitats a tothom.

Etiquetes