Vilalta: 'El govern espanyol és còmplice de la repressió amb les acusacions de la Fiscalia i l'Advocacia just el dia que l'ONU demana la llibertat dels presos polítics'

Els republicans batallaran políticament, socialment i jurídicament "l'aberració democràtica" de les acusacions

La portaveu i diputada d'Esquerra, Marta Vilalta, ha condemnat de forma contundent que la Fiscalia i l'Advocació de l'Estat mantinguin les acusacions de rebel·lió i sedició i les peticions de presó per als presos polítics, amb penes de fins a 25 anys en el cas d'Oriol Junqueras, que és a qui li'n demanen més.

És una "aberració jurídica i democràtica", ha assegurat la portaveu dels republicans en recordar que els fets de què se'ls acusa s'han demostrat inexistents durant el judici de la vergonya al Suprem.

I tot plegat "sorprèn" especialment perquè passa just el dia que l'ONU, a través de l'informe del grup de treball contra les Detencions Arbitràries, ha demanat l'alliberament immediat d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. "El mateix dia que l'ONU es pronuncia a favor de la llibertat dels presos polítics, l'estat espanyol, a través de la Fiscalia, de l'Advocacia de l'Estat, en definitiva del govern espanyol, segueix sent còmplice de la repressió" mantenint les acusacions, ha afirmat.

És per això que, davant d'una "aberració democràtica", Vilalta ha assegurat que els republicans ho batallaran políticament, socialment i jurídicament perquè les acusacions "no s'aguanten per enlloc".