Sergi Sabrià al ple del Parlament
Sergi Sabrià al ple del Parlament

El president del grup republicà ha denunciat: "Mentre la monarquia se sent sempre impune, l'independentisme pateix presó, exili i repressió, només per voler construir una República Catalana lliure, neta i justa”

El president del grup parlamentari republicà, Sergi Sabrià, ha defensat avui al ple extraordinari del Parlament, que davant "l'escàndol democràtic dels darrers dies entorn la figura del rei emèrit, tenim l'obligació i el deure de mostrar la força del poble català. De posar sobre la taula un dels grans consensos del país, el Republicanisme", afegint: "contra el Règim del 78: amnistia, autodeterminació i República. República catalana".

"El rei emèrit se n'ha anat. I no pas per sorpresa", així començava Sabrià la seva intervenció al ple, i continuava denunciant: "se n'ha anat no amb la connivència dels estaments de l'Estat, cosa que hauria estat un escàndol. Se n'ha anat pactant-ho amb l'Estat que és, no pitjor, sinó directament una estafa".

De fet, Sabrià, tot recordant les paraules de denuncia que feia l’Oriol Junqueras aquesta setmana des de la presó, ha dit: “Patim una monarquia corrupta fins a les entranyes, a uns nivells que només es poden entendre perquè aquesta corrupció és estructural. Un escàndol de proporcions descomunals.”

En el mateix sentit, Sabrià ha destacat que "no hi ha presumpció d'innocència perquè les evidències ho desborden, el rei emèrit ha renunciat a donar la cara i defensar-se", i ha sentenciat: "ha fugit perquè allò que tots sabíem, òbviament, era cert".

Al “progressisme polític espanyol” ja no se l’espera
Sergi Sabrià

Sabrià, durant la seva intervenció, també ha volgut fer referència a la justícia espanyola, a la que ha criticat amb fermesa: "s'hauria d'establir una causa general contra el frau i la corrupció, però l'única causa general és contra unes idees i una proposta política, la independència", denunciant que "mentre la monarquia feudal manté el seu comportament històric, sempre impune, l'independentisme pateix presó, exili i repressió constant, només per voler construir una República catalana neta, lliure i solidària".

Per acabar, el portaveu republicà, ha afirmat que "avui som més forts que mai. És el moment per fer-los caure i cal aprofitar-ho", i ha clos: "Avui la monarquia balla, tremola per fi, i l'Estat està més dèbil que mai. I no pas pel PSC o per Podemos. Al “progressisme polític espanyol” ja no se l’espera", etzibant a les formacions que formen part del govern de l'Estat.

Així, Sabrià ha assenyalat que "a Esquerra Republicana estem feliços que la República i el final de la monarquia ja sigui una idea majoritària a Catalunya, un dels grans consensos socials del país", per acabar dient: "Versus la monarquia corrupta, amnistia, autodeterminació i República Catalana. Visca la República. Visca Catalunya lliure!"