Carles Mundó acompanyat de Gabriel Rufián, Joan Ignasi Elena, Joan Manuel Tresserras, Eva Baró, Ernest Maragall, Marta Vilaret, Josep Maria Reniu i Ignasi Doñate.
Carles Mundó acompanyat de Gabriel Rufián, Joan Ignasi Elena, Joan Manuel Tresserras, Eva Baró, Ernest Maragall, Marta Vilaret, Josep Maria Reniu i Ignasi Doñate.

L’exconseller de Justícia Carles Mundó subratlla que l’amnistia “és una proposta per a tots els demòcrates, per al 80% de la societat catalana que reclama que el conflicte es resolgui per la via política".

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat aquest matí a la presó Model de Barcelona la proposta d’amnistia que portarà a les eleccions generals del 10 de novembre amb l’objectiu d’acabar amb la "causa general contra l’independentisme". L’exconseller de Justícia Carles Mundó ha estat l’encarregat de presentar la proposta, de la qual ha dit que “reuneix a la gran majoria de la societat catalana, que demana solucions polítiques i la fi de la repressió”.

“L’amnistia és una proposta per a tots els demòcrates, per al 80% de la societat catalana que reclama que el conflicte es resolgui per la via política”, ha apuntat Mundó. Acompanyat del cap de llista al Congrés, Gabriel Rufián, l’exconseller de Justícia ha acusat l’Estat de posar-se “en un carreró sense sortida” quan diu que el conflicte “només es pot arreglar amb repressió”, perquè “la repressió només pot portar a més repressió”.

La proposta d'Esquerra té dos objectius, doncs, molt clars:

  • Posar fi a la causa general arbitrària de l’Estat contra l’independentisme, corregir les vulneracions de drets fonamentals i reparar les víctimes de la repressió de l’Estat.
  • Fixar les bases que permetin una solució dialogada al conflicte. L'Amnistia reconeix l’error de judicialitzar la política i de respondre amb les togues i les porres a les demandes democràtiques de la ciutadania de Catalunya. Per tant, l'amnistia ha de garantir que es passi de la repressió territorial a la democràcia territorial si s'acompanya d'una solució política per resoldre un problema polític.

En aquest context, Rufián ha insistit en els “dos grans consensos” que existeixen a la societat catalana: “Que aquest conflicte polític se soluciona mitjançant les urnes i no amb repressió, amb un referèndum, i que cal pal·liar les conseqüències jurídiques que pateixen els nostres companys, i això és l’amnistia”. En aquest sentit, ha interpel·lat els socialistes catalans: “El PSC parla de diàleg, però com es pot parlar amb els principals líders d’una de les parts a la presó?".

L’acte celebrat a la Model també ha comptat amb la participació de Joan Ignasi Elena, Joan Manuel Tresserras, Eva Baró, Ernest Maragall, Marta Vilaret, Josep Maria Reniu i Ignasi Doñate.