El portaveu republicà al Congrés, Gabriel Rufián.
El portaveu republicà al Congrés, Gabriel Rufián.

Els republicans també insten l’Executiu a incloure el lloguer dels locals en les mesures sobre pagament de lloguers

Els autònoms són un dels col·lectius més colpejats per la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària de la Covid-19, i malgrat el govern espanyol ha anunciat una moratòria en el pagament de les cotitzacions, aquesta segueix sense ser efectiva i el passat 31 de març es va cobrar igualment la quota. Per això, per al Grup Republicà al Congrés “cal anar un pas més enllà” i suprimir el pagament de la quota d’acord amb la disminució dels ingressos patida pel col·lectiu.

En aquest sentit, els republicans han registrat una Proposició no de Llei per tal de reclamar al govern espanyol que aprovi, “de forma immediata i amb efecte retroactiu”, la suspensió de les quotes d’autònoms, amb una duració que vagi més enllà de la situació de l’estat d’alerta i mentre duri l’impacte econòmic de la crisi sanitària. “En un context com l'actual, on aquests treballadors no obtenen cap ingrés ja que no se'ls permet desenvolupar la seva activitat, és lògic que no hagin d'abonar íntegrament aquesta quota a la Seguretat Social quan no han obtingut cap ingrés per causes i obligacions externes sobrevingudes”, assenyalen.

Quan aquests treballadors no obtenen cap ingrés ja que no se'ls permet desenvolupar la seva activitat, és lògic que no hagin d'abonar íntegrament aquesta quota

La proposta del Grup Republicà al Congrés exigeix també que s’inclogui el lloguer dels locals lligats a les activitats de negoci dels autònoms a les mesures relatives al pagament de lloguers que ja ha posat en marxa el govern espanyol, així com que s’impulsi una moratòria d’1 any sense interessos en la liquidació de l’IVA del segon trimestre.

“Davant d'aquesta situació excepcional és necessària una resposta excepcional. Les administracions públiques han de treballar per garantir que la cadena de pagaments no es trenqui, és a dir, que hi hagi liquiditat en l'economia perquè arribi a el conjunt de les famílies i puguin fer front a les seves necessitats”, alerten els republicans.