Sergi Sabrià intervé al Parlament de Catalunya
Sergi Sabrià intervé al Parlament de Catalunya

Els republicans alcen la veu "contra els retrògrads" perquè defensar les dones és "trencar silencis"

Cada dia, i de forma constant fins a eradicar-la, Esquerra Republicana combatrà la violència masclista. No només quan sigui 25N, el dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Així ho ha defensat el president del grup parlamentari republicà, Sergi Sabrià, durant la seva intervenció a la sessió de control al Parlament.

Especialment davant l'auge de l'extrema dreta, Sabrià ha posat el focus sobretot en el rol dels homes per "no ser còmplices de la involució". En aquest sentit ha alertat que la violència masclista és un "conflicte de primer ordre de tota la societat" i ha advertit que el feixisme i el masclisme volen imposar el relat negacionista. "No ho podem permetre, ni en les violències subtils ni en les més evidents i físiques", ha matisat Sabrià.

"La seva lluita ha de ser també la nostra; només pot ser la nostra. Una lluita col·lectiva i compartida; i no, no podem abaixar mai la guàrdia i menys avui quan alguns voldrien que elles abaixessin el cap. I no, mai més. Volem que elles decideixin el seu futur, i que nosaltres sapiguem estar a l'alçada", ha resolt el president del grup parlamentari republicà.

És en aquest context que Sabrià ha erigit Esquerra com un actiu en la lluita, "seva, nostra", contra la violència masclista. "És necessari alçar la veu contra els retrògrads, però sobretot perquè donar-los la veu a elles és facilitar el món a les nostres filles, perquè hem d'acompanyar-les per trencar silencis de fa anys", ha conclòs.

Etiquetes