Esquerra Republicana referma la necessitat de tenir pressupostos a Catalunya i continuarà la negociació per aprovar-los

Esquerra Republicana referma la necessitat de tenir pressupostos de la Generalitat de Catalunya i per això l'Executiva Nacional ha encomanat intensificar les vies de negociació amb En Comú Podem per garantir uns comptes ambiciosos socialment.

L’Executiva Nacional del partit, reunida d’urgència aquesta tarda, per bé que lamenta la decisió de la CUP de presentar una esmena a la totalitat a la proposta de pressupostos, ha posat en valor el treball compartit amb la CUP. Esquerra Republicana considera que s’ha generat un espai de treball per donar compliment als acords d’investidura i que hi ha una part important del debat estratègic entre les dues organitzacions que pot i ha de continuar.

Els republicans creuen imprescindible defensar, per exemple, mesures sectorials com la gratuïtat del P2, en la posada en marxa d’una energètica pública, o en una inversió inèdita en habitatge, recollides als pressupostos. Aquestes fites permeten, precisament, donar resposta als reptes del país.

Per això, Esquerra Republicana es compromet a explorar al màxim les possibilitats d’acord amb els Comuns per tal de garantir l’agenda de progrés que Catalunya necessita i que la ciutadania va manifestar amb el seu vot el passat 14 de febrer. I és que per a Esquerra Republicana aquests són uns pressupostos que van més enllà del que s’ha fet sempre, i aposten per un nou model de país.

Esquerra Republicana no renunciarà als objectius marcats per a aquesta legislatura: fer possibles les transformacions que permetin donar resposta a les necessitats de la gent, i treballar conjuntament per l’amnistia i l’autodeterminació en el marc de la negociació política. Per això, els republicans es comprometen a seguir treballant amb una majoria independentista que refermi el camí cap a la República Catalana, en el qual la CUP té un paper clau.