El president del grup parlamentari, Josep Maria Jové, durant el debat de política general al Parlament. MARC PUIG
El president del grup parlamentari, Josep Maria Jové, durant el debat de política general al Parlament. MARC PUIG

Recopilem les frases més destacades del discurs del president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, Josep Maria Jové, durant el Debat de Política General

 1. Esquerra Republicana no ha fet mai d’espectadora de la història. Sinó que som aquí per sacsejar i posar en ebullició els canvis que reclama el país i la seva gent. Sempre que Esquerra Republicana ha governat aquest país ho ha fet en moments complexes, fins i tot convulsos. En moments de canvi de cicle que la ciutadania ens ha donat l’oportunitat de poder governar el país. I mai hem defugit la responsabilitat.
 2. Transformar, per nosaltres, és fer, no quedar-nos mai quiets, ni rendir-se ni claudicar a les proclames. Fer: en clau nacional i en clau social. Perquè per a Esquerra Republicana aquest és el doble objectiu que ens guia, dues cares de la mateixa moneda: llibertat nacional i progrés social.
 3. La política que volem fer és la que parla, serveix i és útil a la gent. Volem ser el relleu transformador que tombi aquelles estructures caduques, que han apuntalat un règim, el de 78, que ens ha portat a una crisi sistèmica sense precedents. I estem convençuts que avui l’independentisme és el projecte polític amb més capacitat per sacsejar i enderrocar les bases d’aquest sistema.
 4. És en la defensa dels grans consensos de país on ens podem i ens hem de trobar. Volem que la discrepància ideològica, tan necessària i higiènica democràticament, ens serveixi per aportar idees col·lectivament, per fer millor el país. La situació actual i les crisis en les que estem immersos ens ho exigeix.
 5. Equivocar-nos d'adversari ens allunya de l'horitzó nacional que els independentistes perseguim de forma compartida. Nosaltres som aquí per empènyer el Govern. No per desestabilizar-lo.
 6. L'objectiu que ha de moure l'independentisme sempre és servir les persones. Patriotisme social com a motor de construcció nacional. Malgrat no tenir els instruments d'un estat ni d'un gran organisme internacional, la voluntat hi és tota.
 7. Al PSC: No es poden presentar com alternativa, si l’única alternativa que tenen és fer el mateix de sempre. Que és poc, ben poc. L’alternativa no passa per la defensa dels privilegis adquirits, per posar pedaços al que s’ha fet sempre o recentralitzar com fan sempre. Si volen ser alternativa comencin primer per gestionar amb responsabilitat, valentia allà on ho fan ara . I solucionin d’una vegada per totes el drama de rodalies. I accelerin també d’una vegada per totes el seu traspàs a la Generalitat.
 8. La negociació política és la via homologada entre les democràcies i les institucions internacionals. Per això la negociació amb l’estat és, ara mateix, la millor via per avançar en la resolucio d’aquest conflicte. Però que ningú no s’equivoqui. El procés de negociació és justament això: un “procés”, un “camí”, no un objectiu en si mateix [...]Utilitzar les estratègies per atacar-nos els uns als altres no serveix de res. Tots tenim dret a tenir la nostra. De fet, tots hauríem de tenir la nostra. I fer-la pública.
 9. Aparquem el tacticisme i valorem l’Acord de Claredat Democràtica com la proposta de país que és. No perdem l'oportunitat. Una proposta que busca que tot el país s’hi senti inclòs i que ens permet implementar el resultat. Hem de convertir la proesa èpica de l'1-O en intel·ligència política.
 10. Per tot allò que vam fer l’octubre del 2017, per aquella victòria, avui hi ha conselleres i alguns diputats pendents de judici, i alguns amb demandes de presó a les seves esquenes. Però la causa general contra l'independentisme és encara ben activa i afecta gent molt més anònima que nosaltres. Gràcies per la vostra dignitat, compromís, exemple i determinació. Aquestes són, també, les llavors de totes les victòries. Si, finalment, aquest és el meu últim debat de política general serà per allò que vaig fer, per allò que vam fer, ara fa cinc anys. Tinc la consciència molt tranquil·la. Tot el que vaig fer, tot el que faig i tot el que espero fer - des d’aquí o des d’on sigui - sempre ho he fet pensant en el bé comú.

 Les 10 millors frases de Josep Maria Jové al Debat de Política General

Etiquetes