Rovira: “Volem un preacord a finals de juliol, el país no es mereix un mal acord d’última hora”

Esquerra Republicana adverteix que no vol una negociació al límit del temps i reitera les quatre carpetes dels republicans; referèndum, finançament, polítiques republicanes i enfortiment del català

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha advertit a PSC i Junts aquest dissabte durant el Consell Nacional d’Esquerra que cal un bon acord sense esgotar els terminis. Els republicans volen un preacord amb un dels candidats a la presidència de la Generalitat abans d’acabar el mes de juliol. Rovira ha estat clara i contundent, i ha assegurat que les negociacions al límit del temps porten a “mals acords que no reflecteixen les necessitats del país”. “El país no es mereix un mal acord d’última hora”, ha reblat.

Marta Rovira ha reiterat les quatre carpetes que els republicans han posat sobre la taula per aquesta negociació: continuar avançant en la resolució del conflicte polític, un finançament singular per a Catalunya, el reforç de les polítiques republicanes i el reconeixement nacional posant el focus en la llengua catalana. “No són carpetes noves, venen de la coherència política que Esquerra ha mantingut en tots els fronts polítics per fer avançar el país” , ha afegit.

Els republicans han tornat a posar aquestes prioritats sobre la taula de negociació després de corroborar que PSC i Junts no tenen programa per governar el país. “Ens hem vist forçats a posar les carpetes sobre la taula perquè no estem rebent propostes dels dos partits que diuen optar a la presidència”, ha sentenciat Rovira.

Tot i això, Rovira ha recordat que els resultats del 12M donen majories que sumen sense Esquerra Republicana. “PSC i Junts s’han entès moltes vegades per obstaculitzar avenços socials imprescindibles”, ha assegurat la secretària general. Per això, ha advertit que sense un preacord amb Esquerra a finals de juliol quedarà prou temps perquè els partits que diuen que volen governar puguin buscar altres acords.

 Rovira ha advertit al PSC i a Junts durant el Consell Nacional d'Esquerra Republicana d'aquest dissabte.
Rovira ha advertit al PSC i a Junts durant el Consell Nacional d'Esquerra Republicana d'aquest dissabte.