La senadora Elisenda Pérez al Senat
La senadora Elisenda Pérez al Senat

Elisenda Pérez: “AENA està actuant en contra de tot, sense raó, sense justificació i sense vetllar per l'interès públic”

La senadora d’Esquerra Republicana, Elisenda Pérez, ha defensat aquesta setmana al Senat una moció que insta al govern espanyol a paralitzar el pla d’AENA de transformar el solar vinculat a l’aeròdrom de Son Bonet (Marratxí, Mallorca), així com a consensuar amb l'Ajuntament de Marratxí la utilitat futura del solar per al seu ús públic i recreatiu. La moció, presentada conjuntament amb Més per Mallorca, ha estat aprovada amb 14 vots a favor.

Tal com ha explicat Pérez en la seva intervenció a la Comissió de Transports de la cambra alta, fins fa poc mesos la utilització pública d’aquest espai ha servit com a pulmó verd per als veïns i veïnes de Marratxí, que ara veuen com AENA, empresa pública estatal que gestiona aquest aeròdrom, ha decidit de manera unilateral transformar el solar en un parc fotovoltaic.

Així va néixer la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd, que juntament amb diferents entitats, associacions i partits polítics han denunciat aquest projecte i han demanat que es paralitzi, “no perquè estiguin en contra dels parcs fotovoltaics, de les energies renovables o de la resolució acordada en el consell de ministres sobre el Pla Nacional de Clima, sinó perquè no és el lloc per a fer-lo i existeixen alternatives molt millors, com així han fet arribar a AENA”, ha exposat la republicana.

El projecte que planteja AENA té en contra a l’ajuntament de Marratxí (els governs anteriors i l'actual sense excepció), la plataforma, entitats, associacions i el mateix Govern de les Illes, perquè com segons ha anunciat Pérez, existeix un acord verbal que de fa més de 40 anys que, a canvi de les molèsties provocades per l'aeròdrom durant la Guerra Civil Espanyola, Marratxí i els seus voltants, poguessin tenir i usar un espai públic verd. A més, hi ha alternatives presentades com el projecte de plantació d'un bosc que compensaria la petjada de CO₂, així com l'alternativa d'autoconsum real que demana instal·lar plaques fotovoltaiques en la zona de l'aeroport de Son Sant Joan.

AENA està actuant en contra de tot, sense raó, sense justificació i sense vetllar per l'interès públic. Així que, demanem al govern espanyol que exigeixi a l’empresa pública que paralitzi aquest projecte”, ha clos Elisenda Pérez.