Esquerra Republicana agraeix a Mundó la dedicació i el compromís

Una vegada feta pública la decisió de Carles Mundó de no prendre possessió de l'acta de diputat i retornar a l'exercici privat de l'advocacia, Esquerra Republicana li agraeix públicament la seva dedicació i compromís amb el país, el Govern i el partit en totes les tasques que ha escomès els últims anys, molt especialment com a conseller de Justícia.

Esquerra respecta aquesta decisió, que el mateix Carles Mundó havia comunicat personalment dies enrere a la secretaria general, Marta Rovira, i celebra la seva disposició de seguir vinculat al partit, per a qui seguirà sent un actiu de primera magnitud. "No renunciarem al seu talent i la seva experiència, ni el partit ni el país no s'ho poden permetre", ha manifestat Rovira al respecte. "Sempre podrem comptar amb ell, el seu compromís està fora de qualsevol dubte, i segur que el seu exercici privat serà tan íntegre, solvent i reeixit com ho ha estat el seu servei públic", ha reblat.

Carles Mundó ha estat una peça fonamental en el Govern de la Generalitat durant la darrera legislatura, des d'on ha desencallat projectes que molts dels seus predecessors no van poder completar. En aquest sentit, destaca la fermesa de Mundó en tancar la presó Model de Barcelona després de 113 anys d’història i diversos intents fallits de clausura. I també la creació, conjuntament amb els consellers Romeva i Comín, del llargament esperat programa d'identificació genètica de desapareguts durant la Guerra Civil i el franquisme. Altres projectes significatius de la tasca de Carles Mundó al capdavant de la conselleria han estat la culminació del desplegament del Codi Civil català, les iniciatives de modernització dels jutjats, l'impuls -conjuntament amb el grup parlamentari- a l’anul·lació dels judicis franquistes, l'eaboració una llei pionera de voluntats digitals o l'obertura dels registres únic de lobbies i el de parelles estables.

La capacitat de gestió i la solvència professional de Carles Mundó, així com el seu compromís amb el projecte polític, són un exemple del millor que Esquerra pot oferir al país i un mirall per als seus companys de partit.

Etiquetes