delegació d'Esquerra Republicana a Madrid per seguir ple amnistia
delegació d'Esquerra Republicana a Madrid per seguir ple amnistia

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, així com una delegació d'Esquerra Republicana han viatjat a Madrid per seguir el ple del Congrés des de l'hemicicle

El ple del Congrés dels diputats ha donat llum verda definitiva a la llei d'amnistia aquest dijous. Acaba així la tramitació de la norma, després del seu pas també al Senat, on el PP la va vetar amb el suport de Vox. El portaveu del grup republicà, Gabriel Rufián, ha qualificat aquesta fita com "un dia històric", i ha volgut agrair en la seva intervenció "a la gent que va defensar les urnes amb el seu cos i la seva ànima". A més, el republicà ha agraït també a Oriol Junqueras, Marta Rovira pel camí recorregut fins a arribar aquí, així com Carme Forcadell, Dolors Bassa presents avui durant la votació.

"Felicitem-nos per això d'avui, però encara queda un partit, el partit de la justícia espanyola", ha dit Rufián, que ha deixat clar que la "pròxima parada és el referèndum", i ha advertit a la resta de partits polítics de la cambra: "qui ho menystingui, que recordi que ens van dir que l'amnistia era impossible i avui l'estem aprovant".

Junqueras ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació en acabar la votació de la llei que “avui no s’acaba res, seguirem treballant perquè aquesta llei d'amnistia no sigui el punt final, sinó el principi d’una lluita en igualtat de condicions per fer possible un referèndum”. Per la seva part, Marta Rovira a Rac1 ha dit: “Avui fem un pas importantíssim. És una gran victòria política que haurem de treballar perquè sigui efectiva. El gran repte de la llei d’amnistia és la seva implementació”.

Una delegació d'Esquerra Republicana ha seguit el ple del Congrés dels Diputats des de la tribuna de l'hemicicle, entre els assistents hi havia el president del grup parlamentari i president del Consell Nacional, Josep Maria Jové; la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta; el secretari general adjunt d'Estratègia, Comunicació i Coordinació Institucional, Juli Fernández; la sotssecretària general de Drets, Llibertats i Lluita antirepressiva, Marta Vilaret; el sotssecretari general de Comunicació i Estratègia, Oriol Duran; la sotssecretària general d'Acció Política i Sectorial i portaveu al Senat, Sara Bailac; el senador Joan Queralt; la vicepresidenta del Govern en funcions, Laura Vilagrà; i el delegat del Govern a Madrid, Joan Capdevila.