El conseller d'Educació, Josep Gonàlez-Cambray, ha anunciat les actuacions a l'Institut badaloní Pompeu Fabra. ACN
El conseller d'Educació, Josep Gonàlez-Cambray, ha anunciat les actuacions a l'Institut badaloní Pompeu Fabra. ACN

Les inversions permetran que gairebé 300 centres puguin millorar l’aïllament del fred i la calor

El Departament d’Educació, liderat pel conseller Josep Gonzàlez-Cambray, invertirà 102 milions d’euros en la millora dels centres educatius. Les inversions permetran fer obres en un total de 294 infraestructures per tal de convertir-les en més eficients energèticament, més confortables i més saludables.

Ho ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller Cambray durant una visita a l'Institut Pompeu Fabra de Badalona, un dels centres que es beneficiarà de les inversions del Govern.

Les actuacions es finançaran amb uns fons europeus de recuperació econòmica anomenats REACT-EU. Fins ara, el Departament ja realitzava aquest tipus d’obres per millorar els centres educatius en matèria energètica, però les inversions anunciades permetran fer en un any el que, amb els fons ordinaris, s’havia fet en els últims 7 anys.

Les obres tindran dues línies d’actuació principals. Per una banda, millorar els aïllaments de les façanes per combatre el fred i la calor. Es canviaran, així, els envolupants, portes, finestres o altres elements que actuen com a aïllants. D’altra banda, els fons també possibilitaran la substitució de sistemes de calefacció per altres més eficients energèticament, amb menor impacte ambiental i que millorin la confortabilitat dels centres.

Aquestes millores s’emmarquen en dos plans que impulsa el Departament d’Educació: el Pla d’infraestructures educatives i el Pla de confort tèrmic, que inclou una línia de treball centrada en la rehabilitació de les infraestructures per fer més sostenibles els centres i fer front a l’emergència climàtica.