Esquerra Republicana designa Vilalta, Jové, Sabrià i Vilagrà com a equip negociador i començarà la ronda de contactes per la CUP

L’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana ha analitzat aquesta tarda els resultats electorals d’aquest diumenge i ha decidit obrir de forma immediata el procés de negociacions. Els republicans volen que el procés pugui ser àgil per poder tenir un govern com més aviat millor. El país necessita un govern fort amb una majoria estable per donar resposta a la crisi actual, reconstruir el país des de la justícia social i caminar cap a la República catalana sobre la base dels consensos d’amnistia i autodeterminació.

En aquest sentit, una de les primeres decisions ha estat designar les persones que formaran part de l’equip negociador del partit durant els propers dies. Seran la secretària general adjunta, Marta Vilalta, el president del Consell Nacional, Josep Maria Jové, el president del grup parlamentari d’Esquerra Republicana i responsable de comunicació del partit, Sergi Sabrià, i la número 2 dels republicans, Laura Vilagrà. Aquest grup negociador estarà complementat per diferents equips de treball per àmbits temàtics que treballaran en paral·lel.

D’altra banda, l’Executiva també ha decidit iniciar la ronda de contactes de les negociacions per la CUP, que és un actor indispensable i un dels partits que han sortit més reforçats de la cita electoral. Continuarà la ronda amb Junts i els comuns.

Esquerra Republicana considera que els resultats han deixat molt clar que la nova etapa ha de ser liderada per l’independentisme d’esquerres, que ha quedat per davant i és majoritari. Es preveu poder tancar les primeres trobades durant els propers dies.

A hores d’ara, però, el coordinador nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ja ha fet els primers contactes amb les caps de llista de la CUP, Junts i comuns.