Els republicans han tancat la campanya en un acte final a Tarragona que ha aplegat a més de mig miler de persones. MARC PUIG.
Els republicans han tancat la campanya en un acte final a Tarragona que ha aplegat a més de mig miler de persones. MARC PUIG.

En un acte final a Tarragona que ha aplegat a més de mig miler de persones, el candidat ha reivindicat el vot republicà per "evitar que tornin les retallades" o que "ens manin des de La Moncloa"

El cap de llista d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès i Garcia, ha insistit que només els republicans garanteixen seguir avançant en polítiques socials i l’assoliment de la independència. “Només hi ha una opció que no fa triar a la ciutadania entre polítiques socials i llibertat nacional, entre justicia social i independència. No cal triar: trieu Esquerra Republicana”, ha etzibat Aragonès des del Moll de Costa de Tarragona en l’acte de tancament de campanya.

Aragonès ha reivindicat l’obra de govern i ha demanat el vot per continuar treballant per la justícia social, la dignitat i la Catalunya sencera i també per assolir els compromisos anunciats: referèndum acordat i reconegut internacionalment, finançament singular i reforç de l’estat del benestar i la llengua catalana. "Voteu pensant en Catalunya. Si us estimeu Catalunya no podeu votar un candidat que renuncia al català i no podeu votar els que van fer les retallades. Nosaltres som l'opció política que garanteix que no us manarà la Moncloa ni les retallades”, ha afirmat.

Per la seva banda, el president del partit, Oriol Junqueras, ha demanat un vot massiu a Esquerra Republicana per continuar la feina feta: “A qualsevol lloc del món i en qualsevol moment de la història, un Govern que es presentés amb aquestes dades, arrassaria”. Junqueras ha posat en valor el llegat històric dels republicans; des de la proclamació de la República al 1931 fins a l’1-O i amb aquest capital històric ha demanat suport al projecte republicà: “sabem que per assolir els objectius cal guanyar aquest diumenge i sempre, fins a la victòria definitiva”.

  Aragonès demana el vot a Esquerra Republicana: “El 12M només hi ha una opció que no fa triar a la ciutadania entre justícia social i llibertat nacional”

La cap de llista per Tarragona, Raquel Sans, ha reclamat pel camp de Tarragona el mateix tracte que per la resta del país davant les polítiques de socialistes i convergents que han “precaritzat” el sud del país. Sans no ha deixat passar l’oportunitat de responsabilitzar els socialistes del mal funcionament de rodalies:” L’únic que gestiona el PSC és renfe. La responsabilitat del caos de rodalies és seva”.

Per tot plegat, “aquest 12M o torna la sociovergència del ciment i dels casinos o seguim prosperant i avançant mirant el futur, amb il·lusió i optimisme amb Esquerra Republicana al capdavant del país”, ha conclòs.

A Tarragona, també ha participat a l’acte final l’eurodiputada i candidata a les eleccions europees per Esquerra, Diana Riba. Riba ha demanat el vot per Esquerra Republicana aquest diumenge perquè “és la millor opció per millorar la vida de les persones i, a la vegada, avançar cap a la llibertat d’aquest país”. L’eurodiputada ha assegurat que votar Esquerra Republicana és imprescindible també davant l’auge de l’extrema dreta, que, com ha dit, “recull els fruits d’aquells que no tenen projecte”. Al mateix temps, Riba ha assegurat que els demòcrates també s’han de mobilitzar per parar els peus a l’extrema dreta a Europa el 9 de juny, durant les eleccions europees.

Al seu torn, el portaveu dels republicans al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha reivindicat la determinació d’Esquerra Republicana de construir un país orgullosament d’esquerres i antifeixista. “Vull una pàtria on tothom hereti drets i no uns quants, privilegis; on al feixisme se li digui feixisme, tingui la bandera que tingui; vull una pàtria governada per Esquerra Republicana”, ha dit Rufián.


“Al costat de la gent”

Han estat dues setmanes intenses on Aragonès i la resta de candidats s’han desplaçat arreu del país amb una campanya propera sota el lema “Al costat de la gent” i en la qual els republicans han posat en valor les fites aconseguides durant la legislatura com ara revertir les retallades en serveis i polítiques socials o la incorporació de més sanitaris, mestres i treballadores que mai i l’amnistia. Els candidats han recordat que el projecte republicà és un projecte de país i inclusiu, que aposta per uns serveis públics de qualitat, la defensa de la llengua catalana, el feminisme i, en clau nacional, el finançament singular i el referèndum.