Junqueras, Jordà i Forcadell han acompanyat a l'equip republicà a Vilafranca, encapçalat per Pere Sàbat. GERARD MAGRINYÀ.
Junqueras, Jordà i Forcadell han acompanyat a l'equip republicà a Vilafranca, encapçalat per Pere Sàbat. GERARD MAGRINYÀ.

Carme Forcadell i Teresa Jordà reivindiquen la necessitat del canvi a Vilafranca del Penedès fent costat del candidat a l’alcaldia, Pere Sàbat

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha defensat el vot republicà a Vilafranca del Penedès per trencar, com a la resta del país, amb aquells que sempre han governat. “Aquest 28 de maig va de triar entre si continuen els que sempre han manat en contra vostra o si maneu vosaltres, per defensar la memòria dels vostres avis i àvies i el futur dels vostres fills i filles”, ha assegurat.

Junqueras ha dit que votar Esquerra Republicana és l’única alternativa per fer possible aquest nou impuls davant les formacions que defensen els seus propis interessos. “Quanta gent va haver d’abandonar el partit socialista per poder continuar sent veritablement socialista?”, s’ha preguntat el president dels republicans i les republicanes, en referència al PSC. En aquest sentit, Oriol Junqueras ha reivindicat la confiança a Esquerra Republicana de cara al proper diumenge. “Només hi ha un pacte que ho pot canviar tot, i és el nostre pacte amb la gent. Si aquest 28M exerciu el vostre vot, hi guanyarà Vilafranca, Catalunya i el camí cap a la independència del nostre país”, ha afegit.

Precisament, el candidat a l’alcaldia de Vilafranca del Penedès, Pere Sàbat, ha cridat la ciutadania a unir-se i sumar amb l’equip republicà per fer possible “aquesta nova etapa que necessita el nostre municipi”. Com Junqueras, Sàbat també ha fet referència a la necessitat del canvi per impulsar transformacions imprescindibles a Vilafranca. “Apel·lo a tota aquella gent que vol un govern de progrés, de República, perquè ens doni una oportunitat després de 40 anys dels de sempre”, ha dit el candidat republicà. En un municipi fortament afectat per la catastròfica gestió de Rodalies, Pere Sàbat ha reivindicat el vot republicà com a garantia, també, en la defensa d’aquest servei. “Nosaltres no som els que fa 20 anys que governen i fan veure que no va amb ells. Nosaltres som els que batallarem per tenir uns trens dignes, perquè ja n’hi ha prou d’aquesta vergonya que perjudica la nostra ciutat”, ha clòs Sàbat.

  Junqueras: “Quanta gent va haver d’abandonar el partit socialista per poder continuar sent veritablement socialista?”

Per la seva banda, la presidenta del Parlament Carme Forcadell també ha carregat durament contra la “sociovergència”. “És el passat”, ha dit, “les seves propostes són caduques”. Així, ha apuntat Esquerra Republicana com “el futur, el canvi i la il·lusió”: “som la força transformadora d’aquest país”. Forcadell ha insistit en el compromís dels republicans amb la llibertat social i nacional de Catalunya, per això ha reiterat que calen més ciutats liderades per la formació groga: “Som els hereus del president Macià i seguim treballant per la independència de Catalunya, però per fer-ho necessitem alcaldes i alcaldesses republicanes”. “Si voleu canvi, voteu canvi; i si voleu República, voteu alcaldes republicans!”, ha clos la presidenta.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, s’ha sumat a la crida pel canvi. Jordà ha apel·lat a aquesta necessitat, precisament, per fer possible les transformacions que el Govern de Pere Aragonès impulsa des de la Generalitat, especialment, la transformació verda. De fet, la consellera ha destacat la mesura que aquest mateix dimarts ha fet el seu departament, anunciant que en els propers anys -i a través de l’empresa d’energia pública del país- ompliran les teulades de tots els edificis públics de Catalunya de plaques fotovoltaiques per proveir d’energia gratuïta a la ciutadania més vulnerable.

La segona a la llista republicana al municipi, Gemma Urgell, també ha fet costat al candidat Pere Sàbat, i ha assegurat que “només hi ha una opció per fer avançar Vilafranca”. “El 28 de maig”, ha reivindicat Urgell, “recuperem l’orgull de ser del Penedès i de Vilafranca”. Per fer-ho, ho té clar:” És el moment de triar Pere Sàbat!”.

Per acabar, la candidata pel Jovent Republicà, Lisbeth Murga, ha fet una crida a la mobilització el proper diumenge, 28 de maig: “El canvi és Esquerra Republicana, i no ens podem quedar a casa”.