Esquerra Republicana s’imposa la màxima autoexigència en la lluita antimasclista i Bosch dimiteix com a conseller d’Exteriors

La secretària general adjunta i portaveu Marta Vilalta deixa clar que els republicans son “inflexibles” i exigeix el mateix llistó per a tothom

Esquerra Republicana s’autoimposa la màxima exigència en la lluita antimasclista per esvair qualsevol ombra de dubte en la gestió sobre uns presumptes casos d'assetjament masclista al departament d’Exterior i el conseller Alfred Bosch dimiteix. "La situació de les últimes hores és insostenible i tinc molt clar que faig més servei marxant que quedant-me", ha assegurat Bosch en roda de premsa a la seu del partit.

Bosch ha assegurat que ha intentat gestionar la situació de la millor manera possible, tant amb la investigació interna oberta com amb el cessament del seu cap de gabinet fa un mes i mig. Però ha entonat també el mea culpa. "No ho he sabut fer prou bé ni prou ràpid i em sap molt greu, sobretot per la indefensió de les dones que n'han estat víctimes", ha lamentat.

És per aquest motiu que el fins ara conseller n'assumeix la responsabilitat política com a màxim dirigent de la conselleria i fa un pas al costat. Bosch ho ha comunicat a l’Executiva Nacional del partit, que s’ha reunit aquesta tarda.

La secretària general adjunta d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, que ha defensat "l'autoexigència" que s'han fixat els republicans en la lluita contra el masclisme, ha recordat que el partit ha actuat “amb contundència”. Vilalta ha destacat que els republicans han obert una investigació interna, han cessat el cap de gabinet d’Exteriors i l’han suspès de militància.

"Som inflexibles. Avui hem posat el llistó d'exigència a dalt de tot, on ha de ser. I aquesta exigència i generositat ens fa ser el màxim d'exigents amb tothom; l'exigim a tothom, sempre i en tots els casos", ha advertit la portaveu dels republicans després de la reunió de l'executiva.

Esquerra Republicana ha agraït la tasca del conseller Alfred Bosch al capdavant d’Exteriors i ha volgut destacar l’assumpció de responsabilitat que ha anunciat aquesta tarda.