La portaveu Raquel Sans ha reivindicat una amnistia per a tothom i amb seguretat jurídica. PAULA ROQUE.
La portaveu Raquel Sans ha reivindicat una amnistia per a tothom i amb seguretat jurídica. PAULA ROQUE.

La portaveu denuncia el "clima d'odi" que les forces reaccionàries espanyoles atien contra Catalunya

Esquerra Republicana ha reiterat la necessitat d'aprovar una llei d'amnistia per a totes les persones represaliades pel procés d’emancipació nacional que tingui la màxima seguretat jurídica possible, en una setmana decisiva per tancar-ne els últims serrells. Els republicans han reivindicat els avenços per a Catalunya que l'independentisme ha aconseguit les darreres setmanes enfront del discurs d'odi que fomenta la dreta i l'extrema dreta.

Ho ha dit la portaveu dels republicans i vicesecretària general de Feminismes i LGTBI, Raquel Sans, durant la roda de premsa d'aquest dilluns: "El feixisme i l'anticatalanisme s'han exhibit sense complexos després que les forces reaccionàries hagin alimentat el discurs d'odi contra Catalunya durant molt temps". Precisament, contra aquests discursos d'odi, Sans ha posat en relleu el paper de les forces independentistes: "L'independentisme hi ha de ser per barrar el pas a la dreta i la ultradreta".

En la mateixa línia, la portaveu ha valorat els avenços que Esquerra Republicana ha arrencat en les negociacions amb el PSOE les darreres setmanes, no només a través de la llei d'amnistia sinó també en les carpetes de l'autodeterminació i del benestar de la ciutadania.

  Sans: 'L'amnistia ha de ser per a tothom i amb la màxima seguretat jurídica per fer front a l'ofensiva que tenim davant'

En aquesta darrera, Esquerra va anunciar mesures rellevants com el traspàs integral de Rodalies, recursos directes en l'àmbit de la recerca o al cos de Mossos d'Esquadra o la condonació de 15.000 milions d'euros del deute del FLA de la Generalitat, entre altres concrecions.

Durant la roda de premsa, Raquel Sans també ha destacat la tasca parlamentària dels republicans, que avui mateix han aconseguit aprovar al Parlament les conclusions de la comissió del deute històric. Un text que Esquerra Republicana va registrar amb Junts i que constata l'ofec que les finances de la Generalitat pateixen per culpa del sistema de finançament de l'Estat.