Raquel Sans durant la roda de premsa d'aquest dilluns. ACN
Raquel Sans durant la roda de premsa d'aquest dilluns. ACN

Els republicans fan una crida a la responsabilitat per aprovar la llei al més aviat possible

Esquerra Republicana insisteix en la necessitat de disposar de la llei d'amnistia perquè la considera una eina imprescindible en la lluita contra la repressió. Per això, els republicans interpel·len la resta de formacions polítiques per fer-ho possible al més aviat possible, després d'haver treballat un text robust i que beneficiarà a totes les persones represaliades al voltant de les consultes del 9-N, l'organització del referèndum de l'1-O o les protestes contra la sentència.

Tal com ha assegurat la portaveu republicana Raquel Sans en la roda de premsa d'aquest dilluns, cal que l'amnistia prosperi i tiri endavant, en lloc de "donar als jutges que prevariquen allò que volen". Així, i un cop aprovada la llei, la resolució del conflicte podrà entrar en la segona fase, que passa per la celebració d'un nou referèndum amb garanties i reconeixement internacional.

Per això, Sans ha fet una crida a la resta de partits polítics que van conformar l'ampli consens al voltant de l'amnistia perquè es pugui aprovar amb la màxima urgència. "El temps compta; moltes persones s'hi juguen molt", ha reiterat Sans.

Raquel Sans ha aprofitat la conferència de premsa per felicitar els guardonats dels premis Gaudí d'enguany en un moment dolç pel cinema en català. Per la portaveu, la gala de diumenge "posa de manifest el bon estat de salut del cine en català" i ha valorat també la feina del Govern de la Generalitat per impulsar la llengua catalana al món de l'audiovisual.