Bernat Solé, d'Agramunt a Exteriors

El fins ara alcalde d'Agramunt assumeix la conselleria amb el bagatge del món local i del Parlament a l'esquena

Bernat Solé (Agramunt, 1975) és el nou conseller d'Exteriors. Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, Solé assumeix la conselleria amb el bagatge del món local i del Parlament a l'esquena. Dues activitats polítiques que ha compaginat els darrers anys i que l'han avalat reiteradament: ha revalidat tres vegades l'alcaldia del seu municipi i els darrers mesos ha exercit de portaveu adjunt del grup parlamentari republicà. Pare de tres fills, ha treballat d'enginyer i professor de tecnologia a Secundària, ha fet de la defensa de l'educació pública i la justícia social els seus pilars polítics fonamentals i n'ha fet bandera dia a dia.

Apel·la sempre a la responsabilitat, i així és com ha liderat per exemple debats sectorials com el pacte contra la segregació escolar, i ha defensat amb contundència la lluita contra la corrupció. I també la democràcia, els drets civils i polítics, les llibertats, i els valors republicans. De fet, Solé és una de les persones a qui la repressió ha perseguit per l'1-O. En el seu cas, que és a les portes de judici al TSJC, la fiscalia demana un any i mig d'inhabilitació i l'acusa d'un delicte de desobediència.

Afiliat a Esquerra des del 2006, a les últimes eleccions al Parlament, el 21-D, feia tàndem a les llistes amb la consellera exiliada Meritxell Serret a la candidatura dels republicans per Lleida. De fet, Solé, que ja va ser diputat amb JxSí, ha mantingut sempre la mirada al món local i agroalimentari, un territori que ha reivindicat al Parlament de forma transversal i més enllà de la comissió d'Agricultura. Amant de la muntanya i de la fotografia, a Agramunt hi té les arrels, i ha contribuït a crear-hi teixit associatiu social, cultural i musical.

Aquí trobaràs més informació!

  Bernat Solé, d'Agramunt a Exteriors

Etiquetes