Raquel Sans durant la roda de premsa. / Marc Puig
Raquel Sans durant la roda de premsa. / Marc Puig

Sans: "Hem arrossegat al PSOE, que no volia l'amnistia; i a Junts, que s'ha sumat a la negociació"

Esquerra Republicana ha reivindicat la feina feta en l’àmbit de la resolució del conflicte polític que farà possible l’aprovació de la Llei d’amnistia aquesta setmana al Congrés. La portaveu dels republicans Raquel Sans ha celebrat haver estat capaços d’arrossegar tant al PSC-PSOE, “que deia ‘ni amnistia ni nada de eso’”; com a Junts, “que parlava de confrontació i finalment s’ha sumat a la negociació”.

Els republicans, doncs, es mostren satisfets d’haver fet possible disposar d’una llei que, com assegura Sans, “posarà el comptador de la repressió a 0”. “Esquerra Republicana hem estat molt clars en quina era la nostra aposta, hem batallat la negociació que ha fet possible l’amnistia des del primer moment”, ha afegit la portaveu.

Paral·lelament, Sans ha insistit en la necessitat que PSC i Junts prenguin la iniciativa sobre la governança de la Generalitat, després que la ciutadania els atorgués aquesta responsabilitat el passat 12M. “Hem vist com PSC i Junts comparteixen model de país i es posen d’acord en altres temes transcendentals com l’ampliació de l’aeroport, el Hard Rock o la setmana passada amb el veto a regular els lloguers de temporada”, ha assegurat Sans.

En aquest sentit, la portaveu d’Esquerra ha anunciat qui seran els encarregats de pivotar les negociacions sobre la configuració de la Mesa del Parlament, que s’ha de constituir el pròxim 10 de juny. La secretària general, Marta Rovira, encapçalarà un equip expert format a més per la secretària general adjunta, Marta Vilalta; el president del grup parlamentari, Josep Maria Jové; el secretari general adjunt d’Estratègia i Comunicació; Juli Fernández; i el vicesecretari general de coordinació interna, Oriol López.

Etiquetes