Esquerra celebra la compareixença extraordinària del Govern dimecres i presentarà una proposta pròpia de reforma del reglament

Els republicans defensen que el Parlament ha de poder dur a terme plens per via telemàtica i garantir la participació a distància en casos d’excepcionalitat

Esquerra Republicana celebra la compareixença extraordinària que el Govern durà a terme aquest dimecres davant dels presidents dels grups parlamentaris per via telemàtica. El grup parlamentari republicà agraeix la voluntat del Govern d’explicar-se davant del ple del Parlament sobre la crisi que ha generat la pandèmia de la COVID19 I celebra que, per donar-hi resposta ara, s’hagi trobat una fórmula d’urgència per tal que el president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, i els consellers de Salut i Interior, Alba Vergés i Miquel Buch, puguin explicar davant dels representants dels grups la gestió per fer front la crisi sanitària. En el cas dels republicans, s'hi connectarà el president del grup, Sergi Sabrià.

Esquerra avala doncs aquesta solució d’urgència però també vol fer un pas més enllà i per això treballa per presentar una proposta pròpia per reformar el reglament en aquest sentit. Els republicans traslladaran la iniciativa a la ponència de reforma del reglament, a banda del text que formulin els lletrats, per tal de debatre-ho amb la resta de grups parlamentaris.

En aquest sentit, i a l’espera de concretar-ho a partir d’ara, Esquerra defensa que el Parlament ha de poder dur a terme plens per via telemàtica i garantir la participació a distància en casos d’excepcionalitat. Per donar resposta a moments excepcionals com els actuals, els republicans defensen unes institucions adaptades i que puguin mantenir-se en funcionament per vetllar i continuar al servei de la ciutadania.