El president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, i el diputat Jose Rodríguez, en roda de premsa
El president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, i el diputat Jose Rodríguez, en roda de premsa

Sabrià i Rodríguez reclamen a JxCat mantenir l'esperit de la llei: "Menys esmenes i més tornar al consens inicial"

El grup parlamentari d'Esquerra Republicana ha fet una crida a la responsabilitat per tal que la llei que ha de regular els lloguers urbans a Catalunya s'aprovi finalment aquest dimecres. En roda de premsa al Parlament, el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, i el diputat Jose Rodríguez, han defensat que la llei tiri endavant per emergència social i han esperonat JxCat a mantenir l'esperit inicial de la llei. "Menys esmenes, i més tornar al consens inicial", ha reclamat Sabrià.

El president del grup parlamentari ha constatat que el curs polític arrenca amb una llei important dimecres al Parlament i ha demanat responsabilitat a tots els actors perquè s'aprovi sens falta. "És una llei que no es pot esperar; hem de respondre-hi sense dilacions; les emergències socials no s'esperen", ha dit Sabrià recordat que JxCat també era un dels grups signants de la llei al juliol, abans d'introduir-hi esmenes que en desvirtuaven el contingut.

"És una llei important i necessària; és una necessitat per a molts ciutadans", especialment davant dels especuladors i tenint en compte que al setembre s'acaba la moratòria al sector a causa de la Covid-19. "Aprovar-la ara donaria aire" a molts ciutadans, ha afegit el diputat Rodríguez. Hores abans que se sotmeti a votació al Parlament, Rodríguez ha fet una crida a desencallar un acord perquè la llei tiri endavant i ha assegurat que Esquerra Republicana donarà suport a un acord que aconsegueixi un consens semblant al del juliol i que per tant mantingui l'esperit inicial de la llei. "Per nosaltres no serà", ha resolt Rodríguez.

Etiquetes