Esquerra Republicana celebra l'aprovació del dictamen de la llei Stop desnonaments i la reivindica com 'un pas més en la defensa del dret a l'habitatge'

Morales, que ha coordinat la ponència com a relator, explica que la nova llei donarà eines als ajuntaments per fer front a l'emergència habitacional

El grup parlamentari d'Esquerra Republicana valora molt positivament que la comissió de Drets Socials del Parlament hagi aprovat, i per àmplia majoria, el dictamen de la llei Stop desnonaments, formalment la llei d'ampliació de les mesures urgents per fer front a l'emergència habitacional. Després de la votació d'aquest dimecres en comissió, el relator de la ponència i diputat republicà, Pau Morales, ha posat la mirada en l'aprovació final de la llei que està previst que es debati al proper ple de la cambra.

"És un pas més en la defensa del dret a l'habitatge davant de la situació d'emergència habitacional", perquè la llei fixa obligacions als grans tenidors, busca ampliar el parc de lloguer social i dona més cobertura social a les famílies vulnerables. Es tracta de la primera llei sectorial, i una de les més rellevants de l'etapa iniciada al nostre país sota la Generalitat republicana, que aprovarà el Parlament aquest any, i que dotarà de més eines els ajuntaments del país. "No serà una solució màgica, però, és un pas més, com ho va ser la llei de regulació de lloguers, i com ho serà una nova política d'habitatge públic, per garantir el dret a l'habitatge a la ciutadania", ha resolt Morales.

L'aprovació d'aquesta llei servirà per respondre al veto del Tribunal Constitucional, que va tombar el primer decret per un defecte de forma. La llei d'ara beu doncs d'aquell text i hi introdueix canvis i millores que consoliden els consensos polítics i de les entitats socials, malgrat que durant la tramitació alguns grups van proposar esmenes que pretenien rebaixar la intenció del text. Després de mesos de feina, va tancar un acord que blinda ara la llei amb més mesures.