El diputat al Parlament, Ruben Wagensberg, un dels impulsors de les mesures republicanes / ACN
El diputat al Parlament, Ruben Wagensberg, un dels impulsors de les mesures republicanes / ACN

El partit republicà posa al centre les persones més vulnerables perquè no es quedin enrere en la situació de crisi actual pel coronavirus

Vetllar pels drets de tota la ciutadania, sense excepció, és la prioritat d’Esquerra Republicana. En uns moments complicats com els actuals en plena crisi sanitària però també econòmica i social, el partit ha presentat un seguit de mesures per protegir i regularitzar les persones migrades. En primer lloc, regularitzar “per dignitat i reconeixement dels drets humans, perquè no augmentin les desigualtats i no paguin la crisi els de sempre”, asseguren des de la formació.

A més, continuaran demanant la derogació de la Llei d’Estrangeria. Segons el conseller d’Exteriors, Bernat Solé: “ni la COVID-19 ni cap altra crisi pot deixar de banda els més vulnerables. La dignitat i els drets humans no entenen ni d’orígens, ni de llengües ni de colors de pell. Derogació ja de la Llei d’Estrangeria”. En aquest sentit, el president del grup republicà al Parlament, Sergi Sabrià, també ha fet una crida: "Derogació de la Llei d’Estrangeria i regulació de migrants ja, immediata i definitiva per dignitat i reconeixement dels drets humans. Cal que tothom tingui permís de treball i seguretat social”, ha reblat Sabrià.

La dignitat i els drets humans no entenen ni d’orígens, ni de llengües ni de colors de pell. Cal derogar ja la Llei d’Estrangeria
Bernat Solé Conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

Per la seva banda, la diputada al Congrés, Maria Dantas, ha explicat que el partit promourà una iniciativa a les Corts Generals per demanar la regularització i tots els drets de les persones migrades: “Portarem iniciatives parlamentàries al Congrés perquè ja n’hi ha prou d'irregularitat administrativa! Cap persona no és il·legal”, una iniciativa que també han anunciat els senadors Ana Surra i Robert Masih. "Ja n’hi ha prou racisme institucional, que es reflecteix en accions discriminatòries com l’accés a drets socials: padró, salut, treball, habitatge, educació i l’exercici a la plena ciutadania amb el dret a votar”, ha afegit Dantas.

En aquest sentit, el diputat al Parlament, Ruben Wagensberg, ha fet un reclam al govern espanyol a demostrar que no deixaran ningú enrere: "El Gobierno diu que “no va a dejar a nadie atrás”. Per garantir-ho, però, cal que tothom tingui permís de treball i seguretat social. Cal que tothom pugui desenvolupar el seu el potencial i que ningú no quedi al marge administraiu. Drets i deures: iguals per a tothom”, ha assegurat Wagensberg. Una demanda que ha continuat la diputada del Jovent Republicà al Congrés, Marta Rosique: "Exigim la regularització amb el permís de treball per les persones migrades. No han repetit que "no se va a dejar a nadie atrás"? Doncs que ho demostrin”.

Amb tot, el partit republicà també ha informat que amb la rapidesa que reclama la crisi sanitària provocada pel coronavirus, es resoldran amb urgència "les necessitats del sector sanitari, social i de l’agricultura”.