Esquerra Republicana defensa renunciar a l’increment salarial dels diputats previst al pressupost del Parlament

Torrent proposa als grups parlamentaris no fer efectiu l’augment de l’1,1%

Esquerra Republicana creu que no s'ha de fer efectiu l'augment salarial per als diputats i diputades d'1,1% que preveuen els nous pressupostos del Parlament de Catalunya. Així es va aprovar i s'hauria d'aplicar ja a les nòmines, però el context i les prioritats han canviat. El president del Parlament, Roger Torrent, ha proposat aquest dimarts que els diputats i les diputades renuncïin a l’increment de l’1,1% del sou previst als pressupostos del 2020. Així ho ha plantejat a la reunió de la Mesa abans de traslladar-ho als presidents de cada grup parlamentari per exposar-los la iniciativa.

I el grup parlamentari republicà ja ha donat suport a la proposta. Els diputats i les diputades d’Esquerra rebutgen un augment de la retribució salarial, que s'hauria d'aplicar a la propera nòmina, en plena crisi per la pandèmia de la Covid-19, i per això proposen mantenir els salaris congelats.

De fet, durant les primeres negociacions per als pressupostos de la cambra al gener, tant Torrent com el grup parlamentari d'Esquerra Republicana ja es van oposar a una proposta d'increment de l'1,75% dels salaris dels diputats i les diputades, i va apostar per una congelació salarial. Finalment es va acordar un 1,1% per tal de desencallar altres partides dels pressupostos, un increment salarial que ara Esquerra considera absolutament inaplicable.

Torrent ha defensat que, tenint en compte l’impacte social i econòmic generat pel coronavirus, aquest increment no s’ha de fer efectiu. I en aquest mateix sentit els diputats d’Esquerra consideren que, per responsabilitat i respecte a la ciutadania en una situació com l'actual, és necessari renunciar-hi. Per tot plegat, el grup parlamentari d'Esquerra Republicana emplaça la resta de formacions a sumar-s'hi, tenint en compte també que els grups ja van acordar donar un 25% del sou a entitats vinculades a la lluita contra els efectes de la Covid-19.

D’altra banda, durant la reunió de la Mesa, el president del Parlament també ha informat que ja s’ha realitzat la transferència de 2.014.232,08€ per contribuir a la lluita contra la Covid-19. L’import correspon al romanent del pressupost 2019 del Parlament i l’ingrés s’ha fet al Tresor de la Generalitat.

Etiquetes