El president del grup parlamentari d'Esquerra, Sergi Sabrià, al Parlament / Parlament de Catalunya (Job Vermeulen)
El president del grup parlamentari d'Esquerra, Sergi Sabrià, al Parlament / Parlament de Catalunya (Job Vermeulen)

Esquerra demana fer del Parlament el pal de paller de la reconstrucció i reclama els grups deixar d’erosionar el Govern amb “mercaderia partidista per al desgat polític”

El president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha apel·lat a la responsabilitat de l'oposició i els ha demanat una "crítica per construir, no per destruir" en la gestió del Govern durant la pandèmia. "D'explicacions i transparència, totes i sempre; d'irresponsabilitat, ja n'hi ha prou", ha etzibat Sabrià als grups durant la sessió de control del segon ple en format reduït.

El president del grup parlamentari republicà ha advertit que la crisi urgeix a fer pinya al Parlament per remuntar la situació. "Només ens en sortirem si tothom està disposat a remar; hem vist iniciatives parlamentàries i declaracions que volien ser mercaderia partidista per al desgast polític", ha advertit Sabrià.

Sobretot perquè analitzar la gestió del Govern no pot ser "tirar-se el virus al cap". Ni tampoc "utilitzar el Parlament per erosionar i per ser corrosius", per exemple fent i signant accions al Parlament que els mateixos partits no volen després fer al Congrés.

Aquesta actitud al Parlament "és estrictament als antípodes de la responsabilitat ètica que esperàvem de vostès en plena pandèmia mundial; són comptats els llocs del món on l'oposició s'atrinxera per cercar rèdit en plena crisi". És el moment de la responsabilitat", ha conclòs demanant tenir present sempre tant el dolor "pervers" de moltes famílies afectades per la Covid19, com la por i la incertesa col·lectiva per al futur econòmica i social. "La nostra obligació aquí és donar la cara, ser responsables i trobar solucions", ha afegit.

Pots recuperar la intervenció aquí!

Etiquetes