Sabrià: 'És en mans de Jxcat que la Diputació de Barcelona quedi en mans del sobiranisme o del Partit Socialista'

Els republicans insisteixen que el debat no és sobre "cadires" sinó una qüestió de país

La Diputació de Barcelona és una peça clau per al país. Així ho entén Esquerra Republicana i per això el president del grup parlamentari republicà, Sergi Sabrià, ha defensat desencallar un acord sobiranista per pilotar-la els pròxims anys. "És en mans de Jxcat que la Diputació quedi en mans del sobiranisme o del Partit Socialista, que ahir tornava a apujar la intensitat de la repressió", ha apuntat el dirigent dels republicans .

Tot plegat ho ha dit després que en les darreres hores Esquerra hagi ofert cedir la presidència a JxCat, que per ara es referma en pactar amb el PSC. "Per nosaltres no és una qüestió de cadires", ha assegurat Sabrià.

"Ja no hi ha més excuses, l'oportunitat és claríssima perquè la Diputació no tingui els socialistes al capdavant", ha insistit el dirigent dels republicans al Parlament hores abans del ple que desencallarà dijous el lideraratge de la Diputació. Especialment, després que els comuns hagin apuntat que no donaran suport a cap govern amb formacions de dretes, de manera que l'artimètica sobiranista amb Esquerra, JxCat i Tot per Terrassa té prou pes per capitenajar la Diputació de Barcelona.

Poc abans, durant la sessió de control, Sabrià ha animat a "estar a l'altura" dijous i enfortir la Diputació amb un govern independentista. "Tenim una oportunitat per enfortir totes les institucions del país, totes. Fem-ho perquè aquesta serà la millor manera de combatre la repressió", ha assegurat.

De fet, Sabrià ha reivindicat la cohesió estratègica en una setmana marcada de nou per la repressió: amb la Guàrdia Civil entrant un altre cop als departaments, amb la petició d'inhabilitació al president de la Generalitat, Quim Torra, i amb l'espionatge als delegats del Govern a l'exterior. "Quan ens pensàvem que no ens podrien sorprendre més, ara també espien els rivals polítics; costaria de creure si no fos que ja n'hem vist de tots colors!", ha conclòs Sabrià.

Etiquetes