Raquel Sans, a la roda de premsa d'aquest dilluns. MARC PUIG.
Raquel Sans, a la roda de premsa d'aquest dilluns. MARC PUIG.

Esquerra Republicana insisteix en la necessitat d’aprovar uns comptes expansius, amb un increment de 2.400 milions, per reforçar l’estat del benestar

Esquerra Republicana apel·la a la responsabilitat de la resta de partits per aprovar els comptes públics d’aquest 2024. “Aquesta ha de ser la setmana dels pressupostos”, ha assegurat la portaveu Raquel Sans. Després de mesos d’intenses negociacions liderades pel Govern, els republicans troben inajornable tirar endavant uns comptes expansius que suposen un increment del 6,3%.

“2.400 milions d’euros més en uns pressupostos que serveixen per reforçar l’estat del benestar”, ha insistit Sans. Per això, Esquerra Republicana creu que seria molt difícil justificar estar-hi en contra. “No entendríem que hi hagi algú no disposat a sumar-se a aquesta ampliació de recursos públics”, ha dit Raquel Sans.

La portaveu republicana ha ressaltat algunes xifres destacables dels comptes del Govern, com els 1.045 milions d’euros destinats a la gestió de l’aigua, lluitar contra la sequera i millorar el regadiu. O la partida d’educació, que per primera vegada superarà els 7.000 milions.

Raquel Sans ha insistit que donar llum verda a la Llei de pressupostos permetrà consolidar iniciatives també en l’àmbit de l’habitatge, com la construcció d'habitatges d’ús social; de la salut mental, amb una partida específica de 20 milions; o un increment de recursos en el de les residències. Per això, “aquests no són els pressupostos d’Esquerra Republicana, sinó els de la ciutadania de Catalunya per continuar millorant la vida de la gent”, ha assegurat la portaveu.

  Sans: “Aquesta ha de ser la setmana dels pressupostos”