Eugeni Villalbí, Ángeles Llive i Jaume Butinyà, nous diputats d'Esquerra Republicana al Parlament

Vilagrà, Torrent i Jordà renuncien a l'acta per centrar-se a la conselleria

Eugeni Villalbí Godes, Ángeles Llive Cruz i Jaume Butinyà Sitjà s'incorporaran els propers dies al grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Parlament. I ho faran després que la consellera Laura Vilagrà, el conseller Roger Torrent i la consellera Teresa Jordà hagin renunciat a l'acta com a diputats per centrar la seva tasca a cada conselleria.

Les seves renúncies s'han registrat formalment aquest divendres conjuntament. El grup parlamentari agraeix al conseller i les conselleres la tasca com a diputats en aquests mesos de legislatura i valora el pas endavant que fan Villalbí, Llive i Butinyà.

Formalment, i en paral·lel a les renúncies, el grup parlamentari ja ha iniciat els tràmits davant de la Junta Electoral per notificar les credencials d'aquests tres nous diputats amb la previsió que puguin incorporar-se al ple extraordinari que es preveu de cara a la setmana vinent.

Villalbí (La Sénia, 1978) és titulat en Enginyeria tècnica d’obres públiques especialitat de Transports i serveis urbans per la UPC. Té estudis inacabats del màster d'"Urbanisme, Aménagement et Transports" a l’ Institut Français d'Urbanisme-Université de Paris. Entre moltes d'altres tasques, va ser al capdavant de la secretaria general de Joventut de la Generalitat entre el 2006 i el 2011.

Llive (Quito, Equdor 1974) és auxiliar administrativa i l’actual cinquena tinenta d’alcaldia de Caldes de Montbui. A l’Ajuntament, està al capdavant de les regidories d'Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+; Nova Ciutadania; Salut; Participació Ciutadana i Voluntariat; i Cooperació i Solidaritat.

Butinyà (Banyoles, 1970) és llicenciat en Geografia per la UdG i bomber de la Generalitat des de 1995. A les darreres eleccions municipals, va ser el cap de llista per Esquerra a l'ajuntament de Banyoles, d'on va ser tinent d'alcalde entre 1999 i 2007. Vinculat al teixit associatiu comarcal, també ha assumit responsabilitats en l'àmbit supramunicipal, tant al Consell Comarcal com a la Diputació de Girona.