Sabrià: 'O col·lapse de les institucions o lluita pels drets del president Torra i protegir el Parlament'

Esquerra Republicana defensa la presidència de Torra i treballa per revertir la decisió de la JEC, però rebutja entregar el Parlament: "No podem alimentar relats màgics"

Davant d'una decisió "absolutament crucial", Esquerra Republicana ha defensat aquest dilluns lluitar pels drets polítics del president de la Generalitat, Quim Torra, i protegir el Parlament. Perquè qualsevol escenari contrari implica "col·lapsar les institucions". La disjuntiva és doncs "acabar amb la legislatura amb una nova desobediència simbòlica o plantar cara a l'Estat blindant el Parlament".

Així ho ha explicat el president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, en una roda de premsa aquest dilluns. Per això els republicans han posat sobre la taula que cal assegurar les votacions al Parlament per tal que no siguin impugnades de forma reiterada a partir d'ara en àmbits tan importants com els pressupostos o les ajudes pel temporal Gloria. La via, mentre es treballa per revertir la decisió injusta de la JEC, és deixar el vot de Torra, "actualment segrestat pel Suprem", en suspens.

"No podem alimentar relats màgics. No podem obviar que ens enfrontem a un Estat molt poderós. Per assolir la república, ens cal actuar amb intel·ligència, pensant en clau de país i amb estratègia. I no en clau purament partidista per generar un relat que algú pensa que el pot beneficiar electoralment", ha advertit Sabrià en roda de premsa allunyant Esquerra Republicana del "simbolisme de curta volada".

En aquest mateix context, el cap de files dels republicans ha defensat la proposta d'Esquerra per evitar "posar en risc la sobirania del Parlament" i la legislatura "per simbolismes sense cap efecte real". "Ens poden fer sentir bé uns minuts però no resolen en cap cas el problema", ha apuntat.

Per això, si s'aposta un cop més per la "desobediència estèril que durarà un o dos plens", es donarà tot el poder a l'Estat i es deixarà el Parlament sense capacitat per aprovar decrets, ajudes per combatre el desastre del Gloria ni els pressupostos amb un increment de 3.000 milions d'euros en despesa. "És el moment d'actuar amb intel·ligència davant una nova injustícia impune de l'Estat", ha conclòs Sabrià.

Etiquetes