La diputada Raquel Sans, al Parlament / Marc Puig
La diputada Raquel Sans, al Parlament / Marc Puig

Els diputats republicans proposen una moció al Parlament que busca un front comú per defensar el model audiovisual català davant de l'Estat

El grup parlamentari d'Esquerra Republicana ha registrat una moció, per al ple ordinari d'aquesta setmana al Parlament, que fixa diverses iniciatives per regular el sector audiovisual. Els diputats i les diputades republicans no només volen tornar a dur a votació la renovació d'òrgans caducats com el consell de govern de la CCMA i el CAC, abans de finalitzar aquest any -la proposta ha rebut un aval ampli al debat de política general d'aquesta setmana-, sinó que porten a votació del Parlament altres mesures.


Per exemple, impulsar i desplegar la llei de la comunicació audiovisual de Catalunya, tal com fixa el pla de Govern. Per això volen instar el Govern a tirar-ho endavant amb la màxima celeritat, transparència i consens amb el sector i actors implicats. De fet, el Govern la setmana passada ja va aprovar-ne la memòria preliminar, el primer pas per arrencar la tramitació de l'avantprojecte. Pendents per tant d'aquest calendari, els republicans insisteixen en fer passos en aquest sentit i que posin èmfasi també en la promoció i la protecció de la producció i doblatge en llengua catalana.

En un altre dels punts de la moció, els republicans volen que el Parlament aprovi moure fitxa davant de l'Estat en aquest àmbit. En concret, proposen instar el Govern a dur a terme les accions necessàries davant del govern espanyol per tal de defensar el model audiovisual català i garantir que la transposició de les directives europees estableixi quotes suficients de producció i de doblatge en llengua catalana.

L'impuls d'un hub audiovisual referent al sud d'Europa que també pugui ser centre motor de la producció audiovisual del país és un altre dels punts que el grup parlamentari republicà porta a la moció, que adjuntem.