Sara Bailac al ple del Senat
Sara Bailac al ple del Senat

La portaveu republicana al Senat ha acusat l'extrema dreta de voler "imposar per la força allò que no guanyen a les urnes", en referència a la moció presentada per Vox per il·legalitzar els partits independentistes catalans

La portaveu republicana al Senat, Sara Bailac, ha acusat Vox de "tenir fòbia a la democràcia" i de "voler censurar Catalunya" quan demanen la il·legalització dels partits independentistes catalans. "No són capaços de derrotar-nos a les urnes, i per això ens volen eliminar del mapa polític", ha retret Bailac als representants ultradretans, que han presentat aquesta moció arran de la tramitació de la Llei d’Amnistia.

Bailac ha denunciat, en la seva intervenció d’aquest dimarts, que la voluntat de Vox és "deixar fora de la llei milions de catalans i catalanes i la majoria absoluta del Parlament de Catalunya". A més, per als republicans, la intenció dels d'Abascal és "prohibir a la gent de Catalunya imaginar un futur millor. Volen privar la ciutadania del dret a construir alternatives al seu món en blanc i negre. Volen imposar a la força allò que no guanyen a les urnes".

Vox vol imposar a la força allò que no guanyen a les urnes
Sara Bailac

En aquest sentit, la portaveu republicana ha advertit tant a Vox com al PP que persistir en l'estratègia de la repressió, la via de la il·legalització de les idees per la força, “no els portarà enlloc". I els ha recomanat "aprendre de la història", en referència a la llei de partits que va fer a mida l'estat espanyol per il·legalitzar l'independentisme basc, el qual "no van poder fer desaparèixer". De fet, Esquerra Republicana comparteix grup parlamentari al Senat amb Euskal Herria Bildu.

"El nostre és un moviment cívic, pacífic, que neix de la força de la societat civil", ha recordat Bailac, que ha continuat dient: "no els servirà de res aquesta amenaça de la il·legalització, ni els estratagemes judicials. Perquè persistirem". "Ser independentista és un dret, i amb el feixisme al davant, gairebé una obligació", ha expressat la portaveu republicana davant la "infame" moció que ha portat a debat Vox a la cambra liderada pel Partit Popular el mateix dia que comença el tràmit de la Llei d’Amnistia, i que s’han conegut les dates del judici per l’organització de 1 d’octubre, en què hi ha implicats els companys republicans Josep Maria Jové, Natàlia Garriga i Lluís Salvadó. “Res és casual”, ha declarat Bailac.

"Des d'Esquerra Republicana els farem front a les institucions, al carrer i a tots els espais en què vostès siguin presents. Ara i sempre. Contra la por, l'odi i la intolerància; esperança, llibertat i democràcia. Contra el feixisme, tot", ha clos Bailac.